VESTI  

/26. novembar 2020/
Šahovski savez Srbije potpisao sa FIDE sporazum o reprogramu finansijkih obaveza
Izvršni direktor Svetske šahovske federacije (FIDE) Viktor Bologan i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić, posle kraćih pregovora, potpisali su Sporazum o reprogramu finansijskih obaveza koje Šahovski savez Srbije ima prema svetskoj federaciji.
Opširnije >>>

/26. novembar 2020/
Prilog na "BBC NEWS" o reprezentativkama Srbije
Planetarno poznata serija "Damin gambit" izuzetno je doprinela popularnosti šaha u svim krajevima sveta. Šah je postao predmet interesovanja najšire populacije, a redakcija na srpskom "BBC news" iskoristila je taj povod da razgovara sa reprezentativkama Srbije Jovanom Erić i Adelom Velikić. U razgovoru je učestvovao i predsednik ŠSS Dragan Lazić.
Prilog možete pogledati OVDE >>>

/25. novembar 2020/
Poznate liste učesnika Pojedinačnih Šampionata Srbije 2020
Kako je bilo najavljeno Raspisom takmičenja, posle isteka rokova za prijave, poznate su liste učesnika 14. Pojedinačnog šampionata Srbije za želikine i muškarce.
Oba takmičenja, koja se igraju u hotelu "Fontana" u Vrnjačkoj Banji od 7. do 13. decembra 2020. godine, imaće jake sastave i sigurno će privuću pažnju domaće i inostrane šahovske javnosti.
Opširnije >>>

/09. novembar 2020/
Odluke Upravnog odbora Šahovskog saveza Srbije
Pojedinačni Šampionati Srbije u Vrnjačkoj Banji, Stara planina baza seniorskih selekcija Srbije

Na elektronskoj sednici održanoj 9. novembra 2020. godine članovi Upravnog odbora Šahovskog saveza Srbije doneli su odluku da se pojedinačni šampionati Srbije za muškarce i žene održe u hotelu "Fontana" u Vrnjačkoj Banji od 7-13. decembra. Igraće se u 9 kola za 7 dana.
Opširnije >>>

/09. novembar 2020/
Raspisi 14. Pojedinačnog prvenstva Srbije u šahu za žene i muškarce
Šahovski savez Srbije organizuje 14. pojedinačno prvenstvo Srbije u šahu za žene i muškarce. Oba šampionata održaće se od 7. do 13. decembra 2020. godine u hotelu "Fontana"**** u Vrnjačkoj Banji.
Raspis ženskog šampionata možete preuzeti u PDF formatu >>>
Raspis muškog šampionata možete preuzeti u PDF formatu >>>

/06. novembar 2020/
Predsednik ŠSS Dragan Lazić razgovarao sa predsednikom FIDE Arkadijem Dvorkovičem
Predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić razgovarao je putem video-konferencijskog poziva sa predsednikom Svetske šahovske federacije (FIDE) Arkadijem Dvorkovičem.
U srdačnom i prijateljskom razgovoru konstatovana je spremnost za saradnju i učešće Šahovskog saveza Srbije u budućim važnim projektima Svetske šahovske federacije. Kao bitan uslov da do toga dođe, Dvorkovič i Lazić konstatovali su da je važno da se što pre putem reprograma reše nasleđene visoke finansijske obaveze Šahovskog saveza Srbije prema FIDE. Lazić je posebno zahvalio administraciji FIDE, koja je ovom pitanju prišla sa puno razumevanja. Na kraju razgovora Dragan Lazić pozvao je predsednika FIDE da naredne godine, a posle pobošljanja epidemiološke situacije, poseti Srbiju, što je ovaj sa zadovoljstvom prihvatio.

/04. novembar 2020/
Predsednik i v.d. generalnog sekretara ŠSS prisustvovali Sajmu sporta
Susret predsednika ŠSS Dragana Lazića sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem
Šahovski savez Srbije i ove godine zauzeo je svoje mesto na tradicionalnom Sajmu sporta, koji je, zbog već poznatih okolnosti, održan na znatno skromniji način, na otvorenim terenima Zavoda za sport i medicinu sporta. Sajmu sporta su, u ime Šahovskog saveza Srbije, prisustvovali predsednik Dragan Lazić i v.d. generalnog sekretara Andrija Jorgić.
Opširnije >>>

/29. oktobar 2020/
13. Sednica UO ŠSS
Na 13. sednici UO Šahovskog saveza Srbije održanoj 26.10.2020, prvoj koju je vodio novoizabrani predsednik ŠSS Dragan Lazić, doneto je više važnih odluka.
Na predlog predsednika Lazića Andrija Jorgić je imenovan za generalnog sekretara a Obren Ćetković za potpredsednika UO ŠSS. Jorgić je imenovan na period od 6 meseci nakon čega će biti doneta odluka o njegovom daljem angažovanju.
Predsednik Saveza Dragan Lazić imenovan je za delegata ŠSS u svetskoj i evropskoj šahovskoj federaciji (FIDE i ECU).
Na sednici je razmatrana vrlo složena aktuelna finansijska i organizaciona situacija Saveza.
Usvojen je i prvi paket mera racionalizacije a članovi UO odrekli su se dnevnica i putnih troškova sve dok se finansijska situacija ŠSS ne popravi.
Iskazano je potpuno jedinstvo u delu potrebe formiranja sponzorskog pula kao i ozbiljnog aktiviranja svih resornih komisija i odbora Saveza.
Razmatrani su i izveštaji sudija kao i finansijski izveštaji sa održane prve ženske i prve muške lige Srbije i zatražena dopuna finansijskog izveštaja.
U narednih 7 dana predstoje veoma važni razgovori sa Ministarstvom omladine i sporta, kao i sa sponzorima i hotelima potencijalnim domaćinima ženskog i muškog seniorskog šampionata.
Zbog vrlo složene finansijske situacije još uvek je potpuno neizvesno održavanje ovih šampionata.

/15. oktobar 2020/
Pulu sponzora Šahovskog saveza Srbije pristupila prva dva člana
“AKADEMIJA DOSITEJ” ZLATNI, A NOVINE “ALO!” MEDIJSKI SPONZOR ŠSS

Nepune tri nedelje po završetku Vanredne izborne Skupštine Šahovskog saveza Srbije, nacionalni šahovski savez dobio je i prve sponzore. Na specijalno upriličenoj i dobro posećenoj konferenciji za medije, predsednik ŠSS Dragan Lazić potpisao je ugovor o Zlatnom sponzorstvu sa direktorom “Akademije Dositej” Zoranom Jovanovićem, dok je ugovor o medijskom sponzorstvu potpisao sa predstavnicom “svoje” kuće – direktorkom marketinga “ALO medija sistema” Ivanom Milenković.

Opširnije >>>

/14. oktobar 2020/
Poziv za medije
Šahovski savez Srbije sa zadovoljstvom poziva sve predstavnike medije na Konferenciju za medije koja će biti održana povodom potpisivanja Ugovora o sponzorstvu između ŠSS i AKADEMIJE DOSITEJ, kao i Ugovora o medijskom sponzorstvu sa ALO MEDIA SYSTEM DOO.
Konferencija će se odžati u četvrtak, 15. oktobra 2020. godine u 12 časova u prostorijama Akademije Dositej, Bulevar vojvode Putnika 7 (kabinet direktora).

Preuzmi poziv u pdf formatu >>>

/05. oktobar 2020/
Četvrt veka ŠK "BAS"
Naš najtrofejniji ženski šahovski klub obeležio je ovih dana 25 godina postojanja i isto toliko prvoligaških takmičarskih sezona.
Tim povodom, u Valjevu je u okviru završne svečanosti ovogodišnjeg Ekipnog prvenstva Srbije za žene, BAS -u uručena Zlatna plaketa Šahovskog saveza Srbije. Plaketu je uručio Dragan Lazić predsedmik ŠSS Ini Gaponenko reprezentativki Ukrajine koja za ŠK BAS igra 25 godina.

Opširnije >>>

/04. oktobar 2020/
Predsednik ŠSS Dragan Lazić gost na otvaranju Prve lige Republike Srpske
Novoizabrani predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić, prihvatio je poziv svog kolege Aleksandra Kovača iz Šahovskog saveza Republike Srpske i prisustvovao ceremoniji otvaranja Prve lige Republike Srpske u Dvorovima kraj Bijeljine.

Opširnije >>>

Prva liga Srbije 2020.
muškarci

25.09 - 03.10.2020.
Ruma
Prva liga Srbije 2020.
žene

25.09 - 03.10.2020.
Valjevo
Važna prateća dokumenta:
Krizni štab - Zaključak u vezi sa organizacijom sportskih takmičenja (17.09.2020.)
Preuzmi >>>
Krizni štab - Izjava takmičara
Preuzmi >>>
Mišljenje Instituta Batut za organizaciju šahovskih takmičenja
Preuzmi >>>
/03. oktobar 2020/
JELICA PEP iz Goračića pobednik obe grupe Prve lige Srbije 2020
Šahovski klub "Jelica PEP" iz Goračića uspeo je da osvoji prvo mesto u Prvoj ligi Srbije i za muškarce i za žene. Ovo je prvi uspeh te vrste u novijoj istoriji od kada se igra Prva liga Srbije.
Kod šahistkinja drugo mesto osvojio je ŠK "BAS", a treće ŠK "RAD", obe ekipe iz Beograda.
U konkurenciji muškaraca drugi je ŠK "Vladimirci" iz Vladimiraca, a treće mesto prošlogodišnji pobednik ŠK "Itaka" iz Beograda.
Prva liga Srbije 2020 za muškarce >>>
Prva liga Srbije 2020 za žene >>>
ŠK "Jelica PEP" Goračići - dupli šampion Srbije 2020
Muška ekipa
Ženska ekipa

/26. septembar 2020/
Dragan Lazić je novi predsednik ŠSS
Na vanrednoj izbornoj Skupštini Šahovskog saveza Srbije, koja je održana u Amfiteatru Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo PEP u Beogradu, uz prisustvo 35 delegata (od 45) za predsednika ŠSS je izabran Dragan Lazić. Za njega su glasala 34 delegata, a jedan je bio uzdržan.
Na ovom skupu razrešeni su dosadašnji zastupnici Dušan Cogoljević i Miroslav Kopanja kao i članovi Upravnog odbora Velibor Ćirjanić, Miodrag Rakić i Dragoljub Joksimović.
Mesto u UO ŠSS do aprila 2022. godine popunili su pored izabranog predsednika i Slavoljub Jocić, Jovan Obradović i Jovan Vujasinović. Zastupnik ŠSS je Dragan Lazić.
Skupština ŠSS je protekla u korektnoj atmosferi.

   
/11. septembar 2020/
Prva liga Srbije 2020 - Raspisi obe lige
Šahovski savez Srbije objavljuje raspise za Prvu ligu Srbije 2020 - za muškarce i žene.
Raspis Prve lige Srbije 2020 za muškarce >>>
Raspis Prve lige Srbije 2020 za žene >>>
Spisak klubova i igrača Prve lige Srbije 2020 >>>
18/09/2020

/17. septembar 2020/
Program rada i biografija rada kandidata za predsednika ŠSS
Šahovski savez Srbije objavljuje biografiju i program rada Dragana Lazića, kandidata za predsednika.
Vanredna izborna Skupština ŠSS održaće se 26. septembra 2020. godine u Beogradu.
Preuzmite Biografiju (word) >>>
Preuzmite Program rada (word) >>>

/16. septembar 2020/
Poziv za vanrednu izbornu Skupštinu ŠSS
Predsednik Skupštine ŠSS prof. dr Aleksandar Milovanović uputio je poziv za vanrednu skupštinu ŠSS svim delegatima, kao i dnevni red.
Vanredna izborna Skupština ŠSS održaće se 26. septembra 2020. godine u Beogradu.
Preuzmite Poziv (word) >>>
Preuzmite Punomoćje (word) >>>

/10. septembar 2020/
Prva liga Srbije za muškarce i žene 2020 - izvučeni su turnirski brojevi
U prostorijama Šahovskog saveza Srbije danas su izvučeni turnirski brojevi za Prvu ligu Srbije u muškoj i ženskoj konkurenciji.
Lige će se održati u periodu 25. septembar - 3. oktobar u Rumi i Valjevu.
Muškarci >>>
Žene >>>

/08. septembar 2020/
Prva liga Srbije za muškarce i žene 2020 - izvlačenje turnirskih brojeva
Sastanak sa ovlašćenim predstavnicima klubova Prve muške i ženkse lige Srbije i izvlačenje turnirskih brojeva obaviće se u četvrtak, 10. septembra 2020. godine u Beogradu, u prostorijama Saveza, sa početkom u 11,00 časova za klubove Prve muške lige odnosno u 12,00 časova za klubove Prve ženske lige Srbije.
Prezmi dokument u wordu >>>

/07. septembar 2020/
Vanredna izborna Skupština ŠSS
Dragan Lazić jedini kandidat za predsednika
Do isteka roka za podnošenje kandidatura za predsednika ŠSS do 5. septembra 2020. godine stigla je jedna kandidatura sa dovoljnim brojem podrški. To je predlog ŠS Vojvodine za Dragana Lazića koga podržava 17 delegata Skupštine ŠSS (osam delegata predlagača i devet klubova iz Vojvodine, Beograda i Centralne Srbije).
Vanredna izborna Skupština ŠSS održaće se 26. septembra 2020. godine u Beogradu. Vreme i dnevni red biće blagovremeno objavljeni.

/04. septembar 2020/
Vanredna izborna Skupština ŠSS
Dragan Lazić kandidat za predsednika
Podnošenje kandidatura za predsednika ŠSS ističe 5. septembra 2020. godine. Prvi kandidat za predsednika, po predlogu ŠS Vojvodine je Dragan Lazić koga podržava 17 predstavnika - delegata Skupštine ŠSS.
Vanredna izborna Skupština ŠSS održaće se 26. septembra 2020. godine u Beogradu.
Predlog ŠSV za predsednika ŠSS - Preuzmi *.jpg >>>

/02. septembar 2020/
Prva liga Srbije za muškarce i žene 2020
U skladu sa odlukom Upravnog odbora Šahovskog saveza Srbije sa prošle telefonske sednice, određujem da se Prva liga Srbije u muškoj i ženskoj konkurenciji igra u terminu od 25. septembra do 3. oktobra 2020. godine, uz poštovanje propisanih epidemioloških mera. Igraće se 11 kola za devet dana (dva dupla kola), trećeg i petog dana. Prve muška liga održaće se u Rumi, hotel Park a ženska u Valjevu, hotel Grand. Prema Pravilniku o takmičenjima izvlačenja brojeva obaviće se 10. septembra.
Saša Adamović
potpredsednik ŠSS

/28. avgust 2020/
Izmena NAREDBA o zabrani okupljanja u Republici Srbiji
Ministar zdravlja Republike Srbije doneo je Naredbu o izmeni Naredbe o zabrani okupljanja u Republici Srbiji na javnim mestima u otvorenom i zatvorenom prostoru.
Naredba Ministarstva zdravlja od 28. avgusta 2020. godine >>>

/27. avgust 2020/
Vanredna izborna Skupština ŠSS - 26. septembar 2020
Predsednik Skupštine ŠSS prof. dr Aleksandar Milovanović, shodno članovima 36. i 45. Statuta, zakazao je Vanrednu izbornu Skupštinu ŠSS za subotu, 26. septembra 2020. godine, koja će se održati u Beogradu sa početkom u 12 časova.
Mesto održavanja biće blagovremeno objavljeno.

/3. avgust 2020/
Telefonsko-elektronska sednica Upravnog odbora ŠSS
Doneta Odluka o Prvoj ligi Srbije 2020
Na osnovu člana 40, tačka 5, a u vezi sa članom 14, tačka 1. i članom 41. stav 7, Statuta Šahovskog saveza Srbije, na elektronskoj sednici održanoj 3. avgusta 2020. godine, Upravni odbor ŠSS doneo je glasanjem (7 za) sledeću:
ODLUKU
1. Ukoliko do petka, 7. avgusta 2020. godine u 16 časova, ne budu usvojene mere Vlade Srbije o ublažavanju zabrane okupljanja u zatvorenom prostoru, koje su važeće na dan donošenja odluke, takmičenje u Prvoj ligi Srbije za muškarce i žene biće odloženo.
2. Takmičenje će biti odloženo na najkraće moguće vreme i biće raspisano odmah po ublažavanju mera navedenih u tački 1. ove Odluke, do nivoa kada je moguće tehnički organizovati oba takmičenja. Raspis takmičenja predviđaće da prvo kolo bude odigrano najkasnije 20 dana od dana donošenja odluke o ublažavanju mera.
3. Zbog mogućnosti da neki klub ima probleme tehničke prirode sa sastavom ekipe, za sve klubove članove Prve lige Srbije za muškarce i žene biće omogućen vanredni registracioni period, koji završava 7 dana pre početka takmičenja.
4. Zadužuje se predsedavajući Šahovskog saveza Srbije Saša Adamović za sprovođenje ove odluke. Odluku u celosti objaviti na internet stranici Šahovskog saveza Srbije, i o njoj obavestiti šahovske klubove - članove Prve lige Srbije za muškarce i žene.

Šahovski savez Srbije
Predsedavajući UO ŠSS
Saša Adamović, potpredsednik ŠSS

/10. maj 2020/
FIDE Online Olimpijada 2020 - sastav Srbije
Reprezentacija Srbije će učestvovati na FIDE Online Olimpijadi koja će se održati u periodu 25. jul - 30. avgust 2020. godine. Selektor muške reprezentacije Srbije Miodrag Perunović odredio je sastav reprezentacije Srbije.
To su: Ivan Ivanišević, Aleksandar Indjić, Teodora Injac, Tijana Blagojević, Velimir Ivić i Jovana Srdanović. Rezerve su: Nikola Sedlak, Miloš Perunović, Sandra Djukić, Mila Žarković, Mihajlo Radovanović i Katarina Nestorović.
Prijavljeno je 163 reprezentacije, a Srbija se nalazi u drugoj diviziji i 28. je po rejtingu. Takmičenje u Diviziji 2 će se odigrati u periodu 14-16. avgust 2020. godine. Tempo igre je 15 minuta plus pet sekundi. Zemenik kapitena je Irina Čoljuskina.
Lista učesnika objavljena je na chess-results >>>

/20. jul 2020/
Telefonsko-elektronska sednica Upravnog odbora ŠSS
Izborna Skupština ŠSS 29. avgusta 2020
Zbog epidemiološke situacije u Republici Srbiji Izborna sednica Skupštine Šahovskog saveza Srbije, koja je bila zakazana za 25. jul je odložena za 29. avgust 2020. godine.
Ovu odluku je doneo Upravni odbor ŠSS na telefonsko-elektronskoj sednici. UO je razmatrao i odigravanje Prve muške i ženske lige Srbije u ovoj godini. Konačna odluka biće doneta do kraja ovog meseca.

/2. jul 2020/
In memoriam
BRANISLAV BRANKO ATANASKOVIĆ
(1954-2020)

Nemirno vreme u kome živimo odnelo je još jednog izuzetnog šahovskog radnika i zaljubljenika. Preminuo je Branislav Atanasković, dugogodišnji predsednik ŠK ”Beko” i potpredsednik Šahovskog saveza Jugoslavije.
Smrt ga je zatekla na mestu sekretara Ministarstva za zaštitu životne sredine.
Opširnije >>>

/19. jun 2020/
Javni poziv hotelima - potencijalnim organizatorima Ekipnog prvenstva Srbije za muškarce i žene za 2020.
Šahovski savez Srbije vas poziva da učestvujete u javnom pozivu za domaćina sledećih šahovskih takmičenja iz programa za 2020. godinu:
1. Ekipno prvenstvo Srbije u šahu za muškarce (24.08-03.09.2020.),
2. Ekipno prvenstvo Srbije u šahu za žene (24.08-03.09.2020.),
Rok za podnošenje prijava je petak, 26.06.2020. godine do 12.00 sati.
Preuzmite materijal Javnog poziva >>>

/10. jun 2020/
MERE iz odluke o proglašenju bolesti COVID-19
Krizni štab za suzbijanje bolesti COVID-19 na 27. sednici održanoj 5. juna doneo je Zaključke i Mere koje možete pronaći na sledećem linku:
Mere Kriznog štaba od 05. juna 2020. godine >>>

/2. jun 2020/
Klubovima Prve lige Srbije - informacije o uplati kotizacije i registraciji stranog igrača
Prema Pravilniku o takmičenjima i kalendaru takmičenja ŠSS klubovi Prve muške i ženske lige Srbije obavezni su da do 24. juna 2020. godine pismeno prijave učešće na takmičenju i izvrše uplatu kotizacije.
Dopis klubovima možete preuzeti u word formatu >>>

/2. jun 2020/
Odluke Upravnog odbora ŠSS
Upravni odbor ŠSS je na svojoj 12. sednici, održanoj 26. maja 2020. godine doneo odluku da prelazni rok, ove godine trajde do 31. jula 2020.
Na istom skupu odlučeno je da se od domaćih takmičenja, uz primenu svih preventivnih mera koje se odnose na sanitarno-tehničke i higijenske uslove, ove godine održe sledeća takmičenja:
- Prva liga Srbije za muškarce i žene (24. avgust - 3. septembar 2020)
- Pojedinačno muško i žensko prvenstvo Srbije (kraj novembra i početak decembra)
Organizacija kadetskog festivala ŠSS zavisiće od odluke FIDE i Evropske šahovske Unije. Ukoliko FIDE i ECU organizuju svoja takmičenja, ŠSS će navedeno takmičenje održati početkom avgusta u Subotici.
Konačan kalendar ŠSS do kraja 2020. godine biće donet najkasnije do 12. juna 2020. godine.

/2. jun 2020/
NAREDBA o zabrani okupljanja u Republici Srbiji
Ministar zdravlja Republike Srbije doneo je Naredbu o zabrani okupljanja u Republici Srbiji na javnim mestima u otvorenom i zatvorenom prostoru.
Naredba Ministarstva zdravlja od 28. maja 2020. godine >>>

/10. maj 2020/
Evropsko Online Prvenstvo
Evropska šahovska unija u saradnji sa chess.com online platformom organizuje Evropsko Online Prvenstvo u periodu od 16. do 31. maja 2020.
Turnir će se održati u 5 rejting kategorija i pobednici svake kategorije osvojiće titulu Evropskog Online prvaka. Evropska šahovska unija pripremila je viće od 200 nagrada (uslove na Evropskim prvenstvima, diamond chess.com profile, učešće u simultankama protiv 2700+ velemajstora i novčane nagrade u finalnoj 2300+ rejting kategoriji).
Svi igrači koji se budu plasirali za finale u svojim kategorijama (u finalima ce učestvovati 250 igrača u svakoj rejting kategoriji) igraće uz uključene kamere preko Zoom platforme kako bi bio obezbedjen fair play. Finala će biti prenošena u LIVE studiju za svaku od kategorija.
Pravilnik turnira možete naći na sajtu Evropske šahovske unije. Upisnina iznosi 5 eura, dok su igrači sa titulama GM, IM, WGM i WIM oslobodjeni upisnine.
Lista učesnika objavljena je na chess-results >>>
Registracija je dostupna na sledećem linku: Registracija >>>

/7. april 2020/
In memoriam
FIDE majstor DUŠAN MARJAN
(1935-2020)

U Novom Sadu je 6. aprila 2020. godine u 85. godini preminuo šahovski FIDE majstor, majstor dopisnog šaha i internacionalni šahovski sudija Dušan Marjan. Vedrog lika i druželjubiv, bio je omiljen među šahistima.
Sahrana će se obaviti u sredu 8. aprila 2020. godine u Stepanovićevu kod Novog Sada.
Opširnije >>>

/16. mart 2020/
Obaveštenje Ministarstva omladine i sporta
Obaveštavamo vas da je na osnovu člana 200. stav 6. Ustava Republike Srbije, Vlada, uz supotpis Predsednika Republike, donela Uredbu o merama za vreme vanrednog stanja, 05 Broj: 110-2515/2020 od 15. marta 2020. godine, kojom je između ostalog, propisano:
"Zabranjuje se sazivanje i održavanje zborova i svih drugih okupljanja građana na otvorenom prostoru.
U zatvorenom prostoru zabranjuju su sva okupljanja (sportske, kulturne i druge manifestacije) osim okupljanja koja su od posebnog interesa za rad i funkcionisanje državnih organa i službi, za čije održavanje posebno odobrenje, u skladu sa ovom odlukom, izdaje ministar unutrašnjih poslova.
Odlukom Vlade, u zavisnosti od epidemiološke situacije, mogu se predvideti izuzeci od pravila iz st. 1. i 2. ove uredbe."
Radi sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19, a sledstveno gore citiranom, na teritoriji Republike Srbije nije dozvoljeno obavljanje sportskih aktivnosti (treninga, utakmica, mečeva, trka i sl.) u zatvorenim sportskim objektima (fiskulturnim salama, halama, teretanama, sportskim centrima, zavodima nadležnim za sport i sl.) i na otvorenim sportskim objektima (stadionima, regatnim stazama, trim i biciklističkim stazama i sl.) dok traje opasnost od širenja zarazne bolesti COVID-19 na teritoriji Republike Srbije.
O svim naknadnim informacijama bićete blagovremeno obavešteni.

/13. mart 2020/
ŠSS odlaže sva takmičenja planirana za mart i april
Šahovski savez Srbije, u skladu sa odlukama Ministarstva zdravlja i Vlade Republike Srbije o donošenju novih mera u suzbijanju koronavirusa, odlaže organizaciju takmičenja planiranih za mart i april mesec: 14. Kadetski festival (11-20. april) i Kup "Svetozara Gligorića" (30. april - 3. maj).
ŠSS će obavestiti javnost o novim terminima navedenih takmičenja.

Naredba Ministarstva zdravlja >>>
Informacije od Zavoda za sport i medicinu sporta >>>

/09. mart 2020/
FIDE Seminar za sudije
Na osnovu odobrenja FIDE, Šahovski savez Srbije organizuje seminar za sticanje zvanja FIDE sudije u periodu 21. april - 10. maj 2020. godine. Predavač na seminaru je Branislav Šuhartović IA, a asistent Nebojša Baralić IA. Nastava se organizuje on line u večernjim satima, dok se konsultacije i ispit obavljaju u prostorijama ŠSS. Pravo učešća na seminaru imaju sve licencirane šahovske sudije. Kotizacija za učešće na seminaru (uključujući nastavu, literaturu i ispit) iznosi 18.000 RSD i uplaćuje se na račun ŠSCS 340-11023286-88. Za kandidate koji su ranije učestvovali na FIDE seminaru (ali nisu položili ispit) obezbeđen je poseban popust.
Za bliže informacije se obratite Branislavu Šuhartoviću (063/8943406, bsuhartovic@gmail.com).

Opširnije o seminaru na sajtu FIDE >>>

/06. mart 2020/
Dušan Cogoljević je podneo ostavku na mesto predsednika ŠSS
Posle završetka 11. sednice Upravnog odbora, predsednik Šahovskog saveza Srbije Dušan Cogoljević je podneo ostavku. Narednih 90 dana na ovoj funkciji menjaće ga potpredsednik Saša Adamović. Predsednik Skupštine ŠSS Aleksandar Milovanović je dužan da u roku od tri meseca sazove i organizuje izbornu Skupštinu ŠSS.
Upravni odbor ŠSS je zbog teške finansijske situacije doneo odluku da se žensi i muški šampionati pomere za drugu polovinu maja, odnosno prvu polovinu juna. Tačni termini održavanja šampionata biće objavljeni za sedam dana.

Polufinale Srbije 2020.
MUŠKARCI
24.02 - 01.03.2020.
Novi Banovci
Polufinale Srbije 2020.
ŽENE
24.02 - 01.03.2020.
Novi Banovci

/23. februar 2020/
Važno obaveštenje za učesnike Polufinala 2020
U hotelu "Novela Uno" od 24. februara do 1. marta održavaju se polufinalni turniri za prvenstvo države. Tehnička konferencija će se održati na dan početka takmičenja, 24. februara 2020. u 13:30 sati.
Svi prijavljeni učesnici treba do tog termina da potvrde svoje učešće.

Preuzmi Raspis polufinala (word) >>>

/23. januar 2020/
Raspis polufinala prvenstva Srbije 2020
Šahovski savez Srbije kao organizator, u saradnji sa Šahovskim klubom "Banovci Dunav" i hotelom "Novela Uno" iz Novih Banovaca organizuje Polufinale pojedinačnog prvenstva Srbije u šahu za 2020. godinu, u periodu 24. februar do 1. mart 2020. godine u hotelu "Novela Uno" u Novim Banovcima.
Preuzmi Raspis polufinala (word) >>>

/22. februarl 2020/
Javni poziv potencijalnim organizatorima četiri najznačajnija takmičenja iz kalendar ŠSS
Šahovski savez Srbije vas poziva da učestvujete u javnom pozivu za domaćina sledećih šahovskih takmičenja iz programa za 2020. godinu:
1. Pojedinačno prvenstvo Srbije u šahu za žene (14-23.03.2020.) - javni poziv >>>,
2. Pojedinačno prvenstvo Srbije u šahu za muškarce (28.03-05.04.2020.) - javni poziv >>>,
3. Kadetski Festival ŠSS (11-20.04.2020.) - javni poziv >>>,
4. Kup "Svetozara Gligorića" (30.04-03.05.2020.) - javni poziv >>>.

Rok za podnošenje prijava je petak, 02.03.2020. godine do 12.00 sati.

/17. januar 2020/
Obaveštenje o takmičenju učenika osnovnih škola u šahu za školsku 2019/2020
Na predlog Šahovskog saveza Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja republike Srbije donelo je Stručno uputstvo o organizovanju takmičenja učenika i, na osnovu njega, Kalendar takmičenja i smotri učenika osnovnih škola za 2019/2020. godinu.
Stručno uputstvo (pdf format) >>>
Kalendar takmičenja (word format) >>>

/14. januar 2020/
In memoriam
Velemajstor
RADOSLAV SIMIĆ
(1948-2020)

Šahovski savez Srbije sa izuzetnim žaljenjem saopštava javnosti da je u 72. godini preminuo šahovski velemajstor Radoslav Simići.

Sahrana će se obaviti u četvrtak 16. januara 2020. godine u 13.00 sati na groblju u Malom Požarevcu.
Opširnije >>>

/15. decembar 2019/
KALENDAR TAKMIČENJA ŠSS ZA 2020. GODINU
Upravni odbor ŠSS usvojio je Kalendar takmičenja Šahovskog saveza Srbije za 2020. godinu.
Preuzmi Kalendar u PDF formatu >>>
/02. decembar 2019/
Bronzana medalja za Luku Ristića na Kadetskom prvenstvu Evrope u ubrzanom šahu 2019
Mladi srpski šahista Luka Ristić osvojio je treće mesto i bronzanu medalju na Kadetskom prvenstvu Evrope u ubrzanom šahu u grupi dečaka do 12 godina. Prvenstvo je održano u estonskom gradu Talinu u periodu 01-02. decembar 2019. Srbiju su u Talinu predstavljali i Tamara Janković (devojčice do 10) i Novak Dumbelović (dečaci do 8).
Opširnije >>>

/24. novembar 2019/
In memoriam
Velemajstor
MIROSLAV TOŠIĆ
(1960-2019)

Šahovski savez Srbije sa izuzetnim žaljenjem saopštava javnosti da je u Svrljigu, u 60. godini preminuo šahovski velemajstor Miroslav Tošić, državni šampion u šahu 1999. godine.

Sahrana će se obaviti u ponedeljak, 25. novembra 2019. godine u 13 časova na groblju u Svrljigu.

Opširnije >>>

/21. novembar 2019/
In memoriam
VOJKAN PETROVIĆ
(1967-2019)

Posle kraće i teške bolesti u Požarevcu je preminuo Vojkan Petrović.
Bio je bajker, lovac, ribolovac i međunarodni šahovski sudija. Uspešno je sudio brojne pojedinačne i ekipne turnire. Smrt ga je zatekla na mestu predsednika Šahovskog saveza Braničevskog okruga i rejting administratora Šahovskog saveza Srbije.

Opširnije >>>

Sahrana će se obaviti u petak, 22. novembra 2019. godine u 14 časova na Starom požarevačkom groblju.

Muška reprezentacija
Ženska reprezentacija
/02. novembar 2019/
Dame 11. u Evropi, muškarci 23.
Ženska šahovska reprezentacija Srbije zauzela je 11. mesto (na početku bile 15. prema prosečnom rejtingu) na 22. prvenstvu Evrope u Batumiju. Srpkinje su u poslednjem devetom kolu odigrale nerešeno 2:2 sa reprezentacijom Madjarske. Sve partije u tom meču završene su remijem.
Muškarci (24. na startu) EP okončali su na 23. mestu. U poslednjem kolu naši momci odigrali su nerešeno 2:2 sa reprezentacijom Belorusije.
OPŠIRNIJE >>>
World Youth U16 Chess Olympiad 2019
Corum, Turkey, 28.10-06.11.2019.
SRBIJA U CORUMU
/28. oktobar 2019/
Ekipa Srbije do 16 godina otputovala je na Olimpijadu
Mlada reprezentacija Srbije do 16 godina otputovala je na Olimpijadu koja će se održati u turskom gradu Corumu u periodu 28.10-06.11.2019. U sastavu su Luka Budisavljević, Marko Milošević, Stefan Tadić, Marko Ivanović i Jovana Srdanović. Kapiten je Zoran Arsović.
/24. oktobar 2019/
Priručnik za roditelje ADAS
"Priručniku za roditelje" sa najnovijim sadržajen postavljen je na našem web site-u koji je kreiran u svrhu informisanja roditelje o problemima dopinga i kako ih prevazići.
Priručnik možete preuzeti na sledećem linku:
http://www.adas.org.rs/wp-content/uploads/2019/10/uloga_roditelja.pdf
/20. oktobar 2019/
Izvršni direktor FIDE posetio Srbiju
Izvršni direktor Svetske šahovske federacije (FIDE), velemajstor Victor Bologan, posetio je Srbiju 15-16. oktobra 2019. godine gde je imao nekoliko sastanaka sa srpskim zvaničnicima iz oblasti sporta i obrazovanja.
OPŠIRNIJE >>>
/12. oktobar 2019/
Pripreme ženske reprezentacije Srbije
U hotelu ”Predejane”, počele su pripreme ženske reprenzetacije Srbije za Evropsko prvenstvo Evrope koje će se održati u Batumiju u periodu od 23.10. do 03.11.2019. godine. U prijatnoj atmosferi hotela, pripremama prisustvuju svi članovi reprenzetacije osim GM Jovane Rapport koja je opravdano odsutna.
Dakle na pripremama su: GM Jovana Erić, IM Teodora Injac, IM Velikić Adela i IM Gajčin Marina.
Pripremama rukovodi selector GM Irina Chelushkina u saradnji sa IM Zoranom Arsovićem.
Ženska reprenzentacija Srbije će u Gruziji nastupiti u sledećem sastavu: 1. Jovana Rapport, 2. Jovana Erić, 3. Teodora Injac, 4. Adela Velikić, 5. Marina Gajčin.
/07. oktobar 2019/
Odigran internet dečiji meč između Srbije i Crne Gore
U subotu, 05. oktobra 2019. godine, u okviru dana nauke u Crnoj Gori, održan je internet meč između mladih šahista Srbije i Crne Gore. U veoma zanimljivom meču sa tempom igre od 25 minuta plus 10 sekundi po potezu, pobedila je ekipa Srbije rezultatom 5,5:4,5.
OPŠIRNIJE >>>
World Youth Championship 2019
(U14, U16, U18)

Mumbai, India, 1-13.10.2019.
SRBIJA U Mumbaiu
/02. oktobar 2019/
In memoriam
JANOŠ KUBAT
(1930-2019)

U sredu, 2. oktobra 2019. godine šahovski svet je izgubio jednu legendu: svetsko poznati stonoteniski trener, novinar i šahovski organizator, Janoš Kubat je otišao iz Sente na večita šahovska polja.
Opširnije >>>

Sahrana Janoša Kubata će se obaviti u subotu, 5. oktobra u 13,00 časova na Gradskom groblju u Senti u Arpadovoj ulici.
/11. septembar 2019/
Pripreme reprezentacije Srbije u Nišu
U Nišu su u periodu od 02. do 08.09.2019. godine, u luksuznom hotelu "Tami residence" održane pripreme reprezentacije Srbije u sklopu priprema za Ekipno prvenstvo Evrope koje će biti održano u Batumiju, u Gruziji, u periodu od 23.10. do 03.11.2019. godine.
Pripremama su prisustvovali svi članovi aktuelne reprezentacije: GM Aleksandar Indjić, GM Nikola Sedlak, GM Milan Zajić, IM Velimir Ivić i IM Mihajlo Radovanović, kao i dva talentovana kadeta po pozivu selektora Miodraga Perunovića: FM Miloš Milošević i FM Luka Budisavljević.
Pripremama su rukovodili selektor muške reprezentacije IM Miodrag Perunović u saradnji sa iskusnim IM Branimirom Maksimovićem, dok je GM Boban Bogosavljević usled smrtnog slučaja u porodici, u poslednjem trenutku morao da otkaže svoje ućešće.
OPŠIRNIJE >>>
/02. septembar 2019/
FIDE Seminar za sudije
Na osnovu odobrenja FIDE, Šahovski savez Srbije organizuje seminar za sticanje zvanja FIDE sudije u periodu 23 - 30. septembra 2019. godine. Predavač na seminaru je Zoran Bojović IA, a asistent Nebojša Baralić IA. Nastava se organizuje on line, dok se konsultacije i ispit obavljaju u prostorijama ŠSS. Pravo učešća na seminaru imaju sve licencirane šahovske sudije. Kotizacija za učešće na seminaru (uključujući nastavu, literaturu i ispit) iznosi 18.000 RSD i uplaćuje se na račun ŠSS 170-1247-56. Žene su oslobođene uplate kotizacije.
Za bliže informacije se obratite Branislavu Šuhartoviću (063/8943406, bsuhartovic@gmail.com).

Opširnije o seminaru na sajtu FIDE >>>
Prva liga Srbije 2019.
muškarci

22.08 - 01.09.2019.
Subotica
Prva liga Srbije 2019.
žene

22.08 - 01.09.2019.
Subotica
/01. septembar 2019/
Sloven i Jelica PEP šampioni Srbije za 2019.
Danas je u Subotici završena Prva liga Srbije za 2019. godinu. Pobednici su ŠK "Sloven" iz Rume u muškoj i ŠK "Jelica PEP" iz Goračića u ženskoj konkurenciji. Drugo mesto kod muškaraca osvojila je ekipa ŠK "Vladimirci", a treće ŠK "Jelica PEP". U ženskoj konkurenciji drugo mesto je osvojila ekipa ŠK "BAS", a treće ŠK "RAD".
Pehare i medalje pobednicima uručio je Predrag Peruničić, državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije.
Opširnije >>>
ŠK "Sloven" Ruma
ŠK "Jelica PEP" Goračići
/01. septembar 2019/
Završeno u Weifangu
Posle 11 odigranih kola naše predstavnice Hana Denić (G12) i Ivana Jovanović (G8) bile su dobre shodno svom renomeu. Hana Denić je osvojila 6,5/11 i stiče se utisak da je mogla mnogo bolje. Partija koja je bila prelomna i za viši plasman i za samopouzdanje je partija iz 9. kola kada Hana nije realizovala veliku prednost. Ivana Jovanović je osvojila 5/11 i pobedama u poslednja dva kola pokazala da može i da je spremna za najveću svetsku smotru mladih šahista.. Opširnije >>>
/19. avgust 2019/
Selektori odredili sastave muške i ženske reprezentacije za Prvenstvo Evrope 2019
Selektori muške i ženske reprezentacije IM Miodrag Perunović i žVM Irina Čoljuškina Prvenstvo Evrope 2019 koje će se održati u Batumiju.
Muška ekipe: VM Aleksandar Inđić, VM Nikola Sedlak, VM Milan Zajić, IM Velimir Ivić i IM Mihajlo Radovanoić.
Ženska ekipa: žVM Jovana Raport, žVM Jovana Erić, žIM Teodora Injac, žIM Adela Velikić i žIM Marina Gajčin.
/19. avgust 2019/
Prva liga Srbije 2019 - LEKARSKI PREGLEDI!
Šahovski savez Srbije će u subotu, 24. avgusta 2019. godine u hotelu "Patria" organizovati lekarske preglede za igrače koji nisu do izvršili pregled. Angažovan je Dom zdravlja u Subotici i dr Ibolja Radulović, licencirani specijalista medicine sporta. Pregledi se plaćaju na licu mesta u gotovom, u iznosu od 600 dinara po takmičaru.
SRBIJA U BRATISLAVI
Partije uživo >>>

/11. avgust 2019/
Mladi šahisti Srbije ipak bez medalje u Bratislavi
Na upravo završenom prvenstvu Evrope za mlade šahiste ipak smo ostali bez medalje.
Talentovana Hana Denić nije iskoristila pruženu šansu, i u poslednjem kolu je ipak izgubila od Musebayeve iz Belgije. Turnir je završila na solidnom 11. mestu. Stefan Tadić je naš najuspešniji takmičar sa 7 poena ali se činilo da je i on mogao do medalje da je imao više sreće u pretposlednjem kolu. Završio je na odličnom 8. mestu. Andrej Ljepić (U10) je ostvario solidan rezultat zauzevši 10. mesto. Po 6 poena su još sakupili Gajčin Marina (U18) i Stevanović Jovan (U12) koji su tek pri kraju turnira počeli da redjaju pobede.
Generalno, naši mladi reprenzentativci su igrali solidno, ali za osvajanje medalja na takmičenju ovakvog ranga porebna je bolja pripremljenost kao i malo sreće koju mi svakako nismo imali.
IM Zoran Arsović

/03. avgust 2019/
Počelo Prvenstvo Evrope za kadete
U Bratislavi je počelo kadetsko prvenstvo Evrope. Našu zemlju predstavlja 27 takmičara u svim kategorijama.
Turnir se igra u 9 kola i od naših mladih reprenzentativaca možemo očekivati dobre rezultate.

OMLADINSKO PRVENSTVO SRBIJE 2019
Aranđelovac, 23-28.07.2019
OMLADINCI
OMLADINKE
/26. jul 2019/
Pobednici Jovana Srdanovic i Mladen Rajkovic
U ženskoj konkurenciji Jovana Srdanović je odbranila titulu pobedivši vodeću, odličnu Katarinu Ostojić i nanevši joj prvi poraz. Milena Vujčić koja je juče proslavila svoj 18. rodjendan je bila treća.
U muškoj konkureciji još veća neizvesnost. Mladen Rajković i Luka Budisavljević su po očekivanju pobedili u 9. kolu pa su obojica imala učinak od 7 poena iz 9 partija. Odlučio je tek 4. kriterijum (veći broj pobeda) i pehar za prvo mesto je pripao Mladenu. Treće mesto je osvojio borbeni Miloš Milošević sa osvojenih 5,5 poena.
OPŠIRNIJE >>>
/21. jul 2019/
Prijave za kadetsko prvenstvo sveta 2019 u kategorijama do 14, 16 i 18 godina
Kadetski prvaci Srbije u obe konkurencije, u starosnim kategorijama do 14, 16 i 18 godina koji žele da učestvuju na Kadetskom prvenstvu sveta u Mumbaiu (Indija) od 01. do 13. oktobra 2019. godine, obavezni su da izvrše prijavu najkasnije do 30. jula 2019. godine. Potvrda učešća vrši se na prijavnom listu i dostavlja se Šahovskom savezu Srbije na e-mail serbiacf@verat.net . Popunjene prijavne obrasce na adresu saveza šalju i pratioci, treneri i roditelji.
Zvanični sajt prvenstva: http://worldyouthchess.com/ .
Preuzmi Prijavni list (word) >>>
Muška reprezentacija Srbije do 18 godina
/17. jul 2019/
Srbiji peto mesto
Završeno je Ekipno juniorsko prvenstvo Evrope u Češkoj. Naša ekipa je na kraju zauzela 5. mesto. Danas, u poslednjem kolu izgubili smo minimalnim rezultatom 2,5:1,5 od Nemačke, koji su na kraju osvojili 1. mesto.
Opširnije >>>
/11. jul 2019/
Prva liga Srbije 2019 - Spiskovi registrovanih igrača
Šahovski savez Srbije objavljuje spiskove registrovanih igrača za klubove članove Prve lige Srbije 2019.
Opširnije >>>

/05. jul 2019/
Prva liga Srbije 2019 - Izvučeni turnirski brojevi
U Šahovskom savezu Srbije izvučeni su turnirski brojevi za Prvu ligu Srbije 2019 - za muškarce i žene.
Pored predstavnika klubova izvlačenju brojeva prisustvovali su i predstavnici Sportskog saveza Srbije, sportski direktor Dragan Šešum i savetnik Miloš Marković koji su bili u redovnoj radnoj poseti nacionalnim savezima.
Obe Lige su kompletne. Umesto Šabačkog ŠK koji je otkazao učešće nastupiće drugoplasirani sa Prve lige SC, ekipa DŠK "Osnovac" iz Niša.
Opširnije >>>
Muškarci - chess-results.com >>>
Žene - chess-results.com >>>

/01. jul 2019/
In memoriam
MIROSLAV MIRO DESANČIĆ
(1948-2019)

Šahovski savez Srbije sa izuzetnim žaljenjem saopštava javnosti da je u Beogradu, u 72. godini preminuo Miroslav Miro Desančić, veliki šahovskog dobrotvor.
Opširnije >>>
/30. jun 2019/
OMLADINSKO PRVENSTVO SRBIJE OD 22. DO 28. JULA U ARANĐELOVCU
Pojedinačno prvenstvo Srbije za omladince i omladinke održaće se u hotelu "Rujna zora" u Aranđelovcu od 22. do 28. jula 2019. godine. Kako to predviđa Pravilnik ŠSS o takmičenjima, oba turnira održaće se po Bergerovom sistemu sa 10 učesnika u 9 kola.
Preuzmi Raspis prvenstva u pdf formatu >>>
/24. jun 2019/
Saopštenje Šahovskog saveza Srbije
Povodom nezakonitog upisa Miroslava Kopanje kao zastupnika ŠSS u Agenciji za privredne registre, Šahovski savez Srbije izdaje Saopštenje za javnost.
Opširnije >>>

/21. jun 2019/
Prva liga Srbije 2019 - Raspisi obe lige
Šahovski savez Srbije objavljuje raspise za Prvu ligu Srbije 2019 - za muškarce i žene.
Raspis Prve lige Srbije 2019 za muškarce >>>

Raspis Prve lige Srbije 2019 za žene >>>

/13. jun 2019/
Redovna Skupština ŠSS zakazana za 27. jun 2019.
Predsednik Skupštine Šahovskog saveza Srbije prof. dr Aleksandar Milovanović zakazao je za 27. jun 2019. godine redovnu Skupštinu Šahovskog saveza Srbije.
Poziv za Skupštinu možete preuzeti u PDF formatu >>>
Obrazac punomoćja za klubove možete preuzeti u word formatu >>>
/6. jun 2019/
Klubovima Prve lige Srbije - informacije o uplati kotizacije i registraciji stranog igrača
Prema Pravilniku o takmičenjima i kalendaru takmičenja ŠSS klubovi Prve muške i ženske lige Srbije obavezni su da do 22. juna 2019. godine pismeno prijave učešće na takmičenju i izvrše uplatu kotizacije.
Dopis klubovima možete preuzeti u pdf formatu >>>
/5. jun 2019/
Prijave za kadetsko prvenstvo sveta 2019 u kategorijama do 8, 10 i 12 godina
Kadetski prvaci Srbije u obe konkurencije, u starosnim kategorijama do 8, 10 i 12 godina koji žele da učestvuju na Kadetskom prvenstvu sveta u Vajfangu (Kina) od 21. avgusta do 1. septembra 2019. godine, obavezni su da izvrše prijavu najkasnije do 20. juna 2019. godine. Potvrda učešća vrši se na prijavnom listu i dostavlja se Šahovskom savezu Srbije na e-mail serbiacf@verat.net . Popunjene prijavne obrasce na adresu saveza šalju i pratioci, treneri i roditelji.
Zvanični sajt prvenstva: http://2019wccc.imsa.cn/ .
Preuzmi Prijavni list (word) >>>

/26. maj 2019/
ŠAHISTI "JUGOVIĆA" ODBRANILI KUP "SVETOZAR GLIGORIĆ"
Šahisti "Jugovića" iz Kaća osvojili su 6. "Kup Svetozara Gligorića" i tako uspešno odbranili prvo mesto osvojeno 2018. i 2017. godine. Oni su osvojili 13 meč bodova (4 pobede i 1 nerešen rezultat), jedan više od drugoplasirane ekipe ŠK "Jelica PEP" iz Goračića. Treće mesto je osvojila ekipa ŠK "Tadić" iz Beograda.

Veb strana KUP-a >>>

/18-19. maj 2019/
Republičko takmičenje učenika osnovnih škola u šahu za školsku 2018/2019 - PIROT, 18-19.5.2019.

pojedinačno - učenice (Ž)
pojedinačno - učenici (M)
13. POJEDINAČNO PRVENSTVO SRBIJE ZA ŽENE
Guča, hotel "Nordic", 6-14.05.2019.
/14. maj 2019/
Teodora Injac je odbranila titulu šampionke Srbije
Pobedom i odbranom titule šampionke Srbije od strane Teodore Injac završeno je 13. pojedinačno prvenstvo Srbije u šahu za žene. Teodora je osvojila 7 poena koliko i drugoplasirana Jovana Erić. Odlučio je prvi dodatni kriterijum - bolji uspeh prema pobednicima (sve igračice koje su osvojile preko 50% poena).
Veb strana Prvenstva >>>
/10. maj 2019/
Prijave za kadetsko prvenstvo Evrope 2019
Kadetski prvaci Srbije u obe konkurencije koji žele da učestvuju na Kadetskom prvenstvu Evrope u Bratislavi (01-11.8.2019.) obavezni su da izvrše prijavu najkasnije do 23. maja 2019. godine. Posle ovog roka bice uključene rezerve. Potvrda učešća vrši se na prijavnom listu i dostavlja se Šahovskom savezu Srbije na e-mail serbiacf@verat.net .
Zvanični sajt prvenstva: http://www.eycc2019.eu/ .
Preuzmi Prijavni list (word) >>>
/05. maj 2019/
Raspis KUP-a Svetozara Gligorića 2019
Šahovski savez Srbije u saradnji sa TA "Banbus", preduzećem za saobraćaj i turizam iz Obrenovca u vremenu 23-26. maja 2019. godine organizuje u Vrnjačkoj Banji, u hotelu "Banbus", Finale Kupa Srbije u šahu za muškarce i žene za 2019. godinu - 6. KUP "Svetozara Gligorića".
Raspis KUP-a Svetozara Gligorića 2019 (pdf) >>>
/03. maj 2019/
PRVENSTVO SRBIJE U ŠAHU ZA ŠAHISTKINJE 2019 - IZVUČENI TURNIRSKI BROJEVI
U hotelu "Šumarice" u Kragujevcu izvučeni su brojevi 13. pojedinačnog prvenstva Srbije za žene koji se održava od 6. do 14. maja u Guči. U turnirsku tabelu učesnice su uvrštene sledećim redosledom:
1. Anđela Bojičić
2. Jovana Erić
3. Irina Čoljuškina
4. Teodora Injac
5. Katarina Nestorović
6. Ljilja Drljević
7. Marina Gajčin
8. Tijana Blagojević
9. Adela Velikić
10. Ana Benderać
Glavni sudija je Lidija Vučković, a njen zamenik je Velibor Ćirjanić, oboje međunarodne sudije.
/30. april 2019/
PRVENSTVO SRBIJE U ŠAHU ZA ŠAHISTKINJE 2019 - LISTA UČESNICA
Lista učesnika 13. pojedinačnog prvenstva Srbije za žene koji se održava od 6. do 14. maja 2019. godine u Guči je kompletirana. Učestvuju: Adela Velikić, Marina Gajčin, Irina Čoluškina, Teodora Injac, Jovana Erić, Ana Benderać, Tijana Blagojević, Ljilja Drljević, Katarina Nestorović i Andjela Bojičić
Izvlačenje turnirskih brojeva obaviće se u skladu sa tačkom 6. raspisa predmetnog takmičenja u petak, 3. maja u 14:00 časova, u hotelu "Šumarice".
13. KADETSKI FESTIVAL ŠSS
Kragujevac, 26.04-05.05.2019.
Chess-results.com
Brzopotezno >>>
Ubrzano >>>
Standardno >>>

/25. april 2019/
Obaveštenje o Republičkom takmičenju učenika osnovnih škola u šahu za školsku 2018/2019 - PIROT, 18-19.5.2019.
Republičko prvenstvo osnovnih škola za predmet šah, za školsku 2018/2019. godinu, održaće se u Pirotu, u OŠ „Vuk Karadžić” (ulica Srpskih vladara 111), 18. i 19. maja tekuće godine.
Prijavljivanje takmičara je do 13:30 a početak takmičenja je predviđen za 14:00 časova 18. maja. Turnir ekipa škola igraće se 19. maja.
Stručno uputstvo (pdf format) >>>

/22. april 2019/
Lekarski pregledi za učesnike 13. kadetskog festivala ŠSS
Za sve potencijalne učesnike 13. kadetskog festivala ŠSS koji nisu izvršili lekarske preglede Šahovski savez Srbije je obezbedio doktore sportske medecine iz Kragujevca. Lekarski pregledi obaviće se u utorak 30. aprila 2019. godine u hotelu Šumarice, u vremenu od 13.00 do 15.00 časova. Cena pregleda je 500 dinara.

/18. april 2019/
RASPIS 13. POJEDINAČNOG PRVENSTVA SRBIJE U ŠAHU ZA ŠAHISTKINJE 2019.
Šahovski savez Srbije organizuje 13. pojedinačno prvenstvo Srbije u šahu za šahistkinjee koje će se održati u periodu od 6. do 14. maja 2019. godine u hotelu "Nordic" u Guči.
Raspis takmičenja možete preuzeti u PDF formatu >>>
13. POJEDINAČNO PRVENSTVO SRBIJE U ŠAHU
Beograd, ŠK "Crvena Zvezda", 6-14.04.2019.

/14. april 2019/
Velemajstor Ivan Ivanišević - šampion Srbije 2019
U prostorijama Šahovskog kluba "Crvena Zvezda" u Beogradu, danas je završeno 13. pojedinačno prvenstvo Srbije za muškarce u šahu. Novi šampion Srbije je velemajstor Ivan Ivanišević koji je osvojio 6,5 poena, ceo poen više od drugoplasiranog velemajstora Nikole Nestorovića. Treće mesto pripalo je velemajstoru Aleksandru Kovačeviću sa 5 poena, koliko su imali i velemajstor Miodrag R Savić, internacionalni majstor Velimir Ivić i velemajstor Danilo Milanović.

Veb strana Prvenstva >>>

/10. april 2019/
Javni poziv hotelima - potencijalnim organizatorima Kupa "Svetozara Gligorića" i Ekipnog prvenstava Srbije za muškarce i žene za 2019. godine
Šahovski savez Srbije vas poziva da učestvujete u javnom pozivu za domaćina sledećih šahovskih takmičenja iz programa za 2019. godinu:
1. Kup "Svetozara Gligorića" (23-26.05.2019.),
2. Ekipno prvenstvo Srbije u šahu za muškarce (22.08-01.09.2019.),
3. Ekipno prvenstvo Srbije u šahu za žene (22.08-01.09.2019.),
Rok za podnošenje prijava je petak, 19.04.2019. godine do 12.00 sati.
Preuzmite materijal Javnog poziva >>>

/06. april 2019/
U prostorijama Šahovskog kluba "Crvena Zvezda" u Beogradu, danas je počelo 13. pojedinačno prvenstvo Srbije za muškarce u šahu. Posle 20 godina glavni grad je ponovo domaćin najkvalitetnijeg domaćeg takmičenja. Zadnje je održano 1999. godine u hotelu "Jugoslavija" koje je prekinuto zbog bombardovanja, a na ovom turniru učestvuje i četiri takmičara sa tog prvenstva: Damljanović, Ivanišević, Kovačević i Marković.
Zbog smrtnog slučaja u porodici dva sata pre početka takmičenja Šampionat je otkazao Miloš Perunović, a njegovo mesto je, shodno raspisu takmičenja, popunio višestruki prvak države Branko Damljanović.
Prvenstvo u glavnom gradu, na 14. spratu Ustaničke 64, otvorio je predsednik Šahovskog saveza Srbije Dušan Cogoljević, a goste i učesnike je pozdravio direktor ŠK "Crvena Zvezda" Dragoljub Raičević.
Redovna kola se igraju svakog dana od 16 časova, izuzev poslednjeg devetog, koje počinje u 11.
Parovi svih kola (chess-results.com) >>>
Veb strana Prvenstva >>>

/04. april 2019/
13. Pojedinačno prvenstvo Srbije za šahiste - IZVUČENI TURNIRSKI BROJEVI
Danas su u prostorijama ŠSS izvučenik turnirski brojevi za predstojeće 13. pojedinačno prvenstvo Srbije za muškarce koje se održava od 6. do 14. aprila 2019. godine.
Parovi svih kola (chess-results.com) >>>
Pravilnik Prvenstva >>>

/02. april 2019/
13. Pojedinačno prvenstvo Srbije za šahiste - KOMPLETIRANA LISTA UČESNIKA
Lista učesnika 13. pojedinačnog prvenstva Srbije za muškarce koji se održava od 6. do 14. aprila 2019. godine je kompletirana. Učestvuju: VM Ivan Ivanišević, VM Miloš Perunović, IM Velimir Ivić, VM Milan Zajić, VM Aleksandar Kovačević, VM Miodrag R. Savić, VM Danilo Milanović, VM Nikola Nestorović, IM Novak Čabarkapa i VM Miroslav Marković.
Izvlačenje turnirskih brojeva obaviće se u skladu sa tačkom 5. raspisa predmetnog takmičenja u četvrtak, 4. aprila u 11:00 časova, u prostorijama Šahovskog saveza Srbije. Glavni sudija je IA Branka Vujić Katanić, a zamenik je IA Milan Simić.

/31. mart 2019/
Simultanka u Hajatu
U Beogradskom hotelu "Hajat" u subotu, 30. marta 2019. godine održana je simultanka četiri učesnika Linglong Tire Cupa sa 30 dece - šahista. Velemajstorsku ekipu su sačinjavali Marija Muzičuk, Dmitrij Andrejkin, Ven Jang i Džao Sju. Deca su se hrabro suprostavila velikim šahovskim imenima i pružila dostojan otpor. Jovana Srdanović je pobedila, a Jovan Stevanović remizirao protiv ruskog velemajstora Dmitrija Andrejkina, Luka Ristić je ostvario pobedu protiv kineskog velemajstora Ven Janga, dok je Arsenije Košćal uspeo da remizira protiv 15. prvakinje sveta, velemajstora Marije Muzičuk.
Foto Galerija (29-30. mart 2019.) >>>

/29. mart 2019/
Meč: Kina - Evropa
Danas i sutra u Beogradu će se održati prvi Linglong Tire Cup, prijateljski meč između Kine i Evrope, a povodom dolaska ove prestižne kineske kompanije u Srbiju. Za ekipu Kine nastupaju: Bu Xangzgi, Hou Yifan, Wen Yang i Zhao Xue, a za Evropu: Dmitry Andreikin, Mariya Muzychuk, Jovana i Richard Rapport.
Prva dva kola se igraju danas, 29. marta, a treće i četvrto sutra, 30. marta 2019. Partije se igraju u Palati Srbija.
Prenos partija možete pratiti na sledećim linkovima:
1. kolo - 2. kolo - 3. kolo - 4. kolo
Sutra u 14:00 sati u hotelu Hajat velemajstori igraju simultanku protiv dece.
Foto Galerija (29-30. mart 2019.) >>>

/29. mart 2019/
Protokol o saradnji izmedju ŠS Srbije i ŠS Kine
Za vreme svečanosti u Palati Srbije, u prisustvu Vanje Udovičića, ministra omladine i sporta i Vang Fenga, predsednika kompanije Linglong Tire, potpisan je protokol o saradnji izmedju Šahovskog saveza Kine i Šahovskog saveza Srbije. Protokol su potpisali Liu Wei, zamenik predsednika Šahovskog saveza Kine i Dušan Cogoljević, predsednik Šahovskog saveza Srbije.
Foto Galerija (29-30. mart 2019.) >>>

/22. mart 2019/
Informacija o sprovodjenju odluke Disciplinskog suda Šahovskog saveza Srbije
Na osnovu odluke Disciplinskog suda Šahovskog saveza Srbije, donete na sednici veća održanoj dana 11. 3. 2019. godine, predsednik Šahovskog saveza Srbije je svim udruženim Savezima, predsedniku Skupštine, Upravnom i Nadzornom odboru ŠSS uputio Informaciju o sprovodjenju odluke Disciplinskog suda ŠSS.
Preuzmite Informaciju o sprovodjenju odluke (jpg format) >>>
/21. mart 2018/
RASPIS 13. POJEDINAČNOG PRVENSTVA SRBIJE U ŠAHU ZA ŠAHISTE 2019.
Šahovski savez Srbije u saradnji sa Šahovskim klubom "Crvena Zvezda" organizuje 13. pojedinačno prvenstvo Srbije u šahu za šahiste koje će se održati u periodu od 6. do 14 aprila 2019. godine u Beogradu, u prostorijama ŠK "Crvena Zvezda".
Raspis takmičenja možete preuzeti u PDF formatu >>>
/20. mart 2018/
RASPIS 13. KADETSKOG FESTIVALA ŠSS
13. Kadetski festival ŠSS održaće se u Kragujevcu od 26. aprila do 5. maja 2019. godine.
Raspis takmičenja možete preuzeti u PDF formatu >>>
/18. mart 2019/
Disciplinski sud Šahovskog saveza Srbije - Izrečene presude
Disciplinski sud Šahovskog saveza Srbije, sa većem u sastavu Dragana Sovrlić, predsednik, Dušan Borković, član i Stevan Kostić, član, sa zapisničarem Nenadom Mitrovićem, na sednici veća održanoj dana 11. 3. 2019. godine doneo je Odluku da su krivi i odgovorni: Ratko Pižurica, Miroslav Kopanja, Branko Tadić, Ivan Živkovic, Ivan Marinković, Dejan Nestorović, Danko Bokan, Mihajlo Savić i Nikola Nestorović zato što su u periodu od 27. 11. 2016. godine do 28. 4. 2018. godine izvršili disciplinsku povredu - prekršaj u produženom trajanju.
Preuzmite Odluku Disciplinskog suda (pdf format) >>>
Polufinale Srbije 2019.
MUŠKARCI

08 - 14.03.2019.
Kragujevac
Hotel "Zelengora"
Polufinale Srbije 2019.
ŽENE

08 - 14.03.2019.
Kragujevac
Hotel "Zelengora"

/15. mart 2019/
Tijana Blagojević i Velja Ivić pobednici Polufinala 2019
U Kragujevcu su završeni polufinalni turniri za 2019. Pobedili su Tijana Blagojević i Velimir Ivić. Pored njih dvoje direktno pravo učešća na Šampionatima Srbije za 2019 stekli su još Marina Gajčin, Jovana Erić i Ana Benderać u ženskoj i Aleksandar Kovačević, Novak Čabarkapa i Milan Zajić u muškoj konkurenciji.
Opširnije na strani Polufinala 2019 >>>

/22. februar 2019/
Javni poziv hotelima - potencijalnim domaćinima Pojedinačnih prvenstava Srbije za muškarce i žene i Kadetskog festivala za 2019. godine
Šahovski savez Srbije vas poziva da učestvujete u javnom pozivu za domaćina sledećih šahovskih takmičenja iz programa za 2019. godinu:
1. Pojedinačno muško prvenstvo Srbije (6-14.04.2019.),
2. Katedski festival ŠSS (26.04-05.05.2019.),
3 2. Pojedinačno žensko prvenstvo Srbije (6-14.05.2019.).
Rok za podnošenje prijava je ponedeljak, 04.03.2019. godine do 12.00 sati.
Preuzmite materijal Javnog poziva >>>

/11. februar 2019/
Raspis polufinala prvenstva Srbije 2019
Šahovski savez Srbije kao organizator, u saradnji sa HTD "Šumarice" iz Kragujevca organizuje Polufinale pojedinačnog prvenstva Srbije u šahu za 2019. godinu, u periodu 8-14. mart 2019. godine u hotelu "Zelengora" u Kragujevcu.
Preuzmi Raspis polufinala (word) >>>

/11. februar 2019/
Izabrani selektori muške i ženske reprezentacije Srbije
Na 8. sednici Upravnog odbora izabrani su selektori muške i ženske reprezentacije Srbije. U narednom mandatu srpske "amazonske" će predvoditi Irina Čoljuškina koja je jednoglasno dobila poverenje svih 11 članova UO. Miodrag Perunović, niški internacionalni majstor je dobio poverenje da vodi mušku reprezentaciju Srbije do aprila 2022. godine. Njemu su poverenje dali šest članova UO: Dušan Cogoljević, Obren Ćetković, Jovan Mitić, Slobodan Stevčić, Miroljub Aritonović i Miodrag Rakić. Za kandidata velemajstora Branka Damljanovića su glasali: Saša Adamović, Velibor Ćirjanić, Ljubomir Jovanović, Gordana Marković i Dragoljub Joskimović. Kandidat za selektora muške reprezentacije je bio i velemajstor Miloš Pavlović.

   
Internationalni majstor
Miodrag Perunović
    Ženski velemajstor
Irina Chelushkina

/07. februar 2019/
Program stručnog osposobljavanja
Fakultet za sport sprovodi Program stručnog osposobljavanja za sportske operativne trenere - šah u trajanju od 240 sati. Cena programa je 40.000,00 dinara.
Svi zainteresovani mogu da se prijave Šahovskom savezu Srbije.
Preuzmi dokument Fakulteta za sport >>>

/04. februar 2019/
Ženski šampionat 6-14. maj 2019.
Na elektronskoj sednici Upravnog odbora Šahovskog saveza Srbije doneta je odluka da se izmeni Kalendar takmičenja ŠSS u delu ženskog Šampionata koji će se održati 6-14. maja 2019. Nove termine možete pogledati u Kalendaru.
Kalendar Šahovskog saveza Srbije za 2019. godinu >>>

/21. januar 2019/
Obaveštenje o takmičenju učenika osnovnih škola u šahu za školsku 2018/2019
Na predlog Šahovskog saveza Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja republike Srbije donelo je Stručno uputstvo o organizovanju takmičenja učenika i, na osnovu njega, Kalendar takmičenja i smotri učenika osnovnih škola za 2018/2019. godinu.
Stručno uputstvo (pdf format) >>>
Kalendar takmičenja (word format) >>>

Napomena: U Kalendaru takmičenja piše da je Republičko tačkmičenje 17-18. maja, a stvarni termin je 18-19. maj. Očekuje se da Ministarstvo prosvete uskoro unese izmenu u Kalendar takmičenja.

/09. januar 2019/
Konkurs za izbor selektora muške i ženske reprezentacije Srbije u šahu
Na osnovu odluke Upravnog odbora Šahovskog saveza Srbije, od 28. decembra 2018. godine, Šahovski savez Srbije objavljuje Konkurs za izbor selektora muške i ženske reprezentacije Srbije.
Sve informacije o uslovima Konkursa kao i rokovima
za podnošenje kandidature možete pronaći u dokumentu u prilogu.
Preuzmi Konkurs (word) >>>

 
Turniri u
Srbiji

ZAVRŠENI

Prva liga Centralne Srbije 2020
/10-17.10.2020/
Bajina Bašta


 

Prva liga Srbije u šahu
za žene 2020.

25.9 - 3.10.2020.
Valjevo

 
OTKAZANO
 
 

Polufinale prvenstva Srbije 2020
24.2-1.3.2020.
Novi Banovci

 
 
 
Omladinski šampionat Srbije za 2019.
23-28.7.2019.
Arandjelovac


 
 
 
 
Srebrno jezero 2019
/16-23.6.2019/
Srebrno jezero

 
 
13. Kadetski festival ŠSS
za 2019.

26.4-5.5.2019.
Kragujevac

 
51. Medjunarodni velemajstorski turnir šahistkinja
(8. martovski)
/17-25.03.2019/
Beograd

 

Polufinale prvenstva Srbije 2019
8-14.3.2019.
Kragujevac

 
 
32. TROFEJ BEOGRADA 2018
/24.11-2.12.2018/
Beograd

 
 
 
Prva liga Centralne Srbije 2018
/14-22.09.2018/
Kragujevac


 
 
Letnji open 2018
04-12.08.2018
Beograd

 
 
 
 
 
 
Open NIŠ 2018
/26.06-4.7.2018/
Niš

 
Srebrno jezero 2018
/17-24.6.2018/
Srebrno jezero

------
Open A
Open B
 
 
12. Kadetski festival ŠSS
za 2018.

30.3-8.4.2017.
Novi Sad

 
 

Polufinale prvenstva Srbije 2018
16-22.2.2018.
Ečka, Zrenjanin

 
Otvoreno prvenstvo Paraćina 2018
/30.01-4.2.2018/
Paraćin

 
 
 

Prva liga Srbije u šahu
za žene 2017.

1 - 11.9.2017.
Novi Sad

 
4. KUP SVETOZARA GLIGORIĆA
25-28.5.2017.
Novi Banovci

 
11. Kadetski festival ŠSS
za 2017.

8-17.5.2017.
Kragujevac

 
49. Medjunarodni velemajstorski turnir šahistkinja
(8. martovski)
/03-11.03.2017/
Beograd

 
 
 
 

Otvoreno prvenstvo Srbije 2016
6 - 13.11.2016.
Novi Sad

 
 

Prva liga Srbije u šahu
za muškarce 2016.

22.9 - 2.10.2016.
Kragujevac

Prva liga Srbije u šahu
za žene 2016.

22.9 - 2.10.2016.
Kragujevac

Prva liga Centralne Srbije 2016
/10-18.09.2016/
Kragujevac


 
 
 
10. Kadetski festival ŠSS
za 2016.

30.04-8.5.2016.
Kragujevac

 
Polufinale Šampionata Srbije za 2016 (žensko)
21-29.03.2016
Novi Beograd
ŠK "RAD"

Polufinale Šampionata Srbije za 2016 (muško)
21-29.03.2016
Beograd
Hotel "Slavija"

 
Turniri u inostranstvu

BARCELONA 2020
27.11-06.12.2020.
OTKAZANO

 
ZAVRŠENI
 
 

AEROFLOT Open 2020
18-29.02.2020.
Moscow, Russia

 

Foča Open 2020
16-19.01.2020.
Foča, BIH

Božićni turnir 2019
12.01.2020.
Trebinje, BIH

 
 

European Team Championship 2019
23.10-02.11.2019.
Batumi, Georgia

 

World Youth Chess Olympiad 2019 - U16
28.10-06.11.2019.
Corum, Turkey

 

World Youth Championship 2019
(U14, U16, U18)
1-13.10.2019.
Mumbai, India

 

World Youth Championship 2019
(U8, U10, U12)

21.8-1.9.2019.
Weifang, China

 

European Youth Championship 2019
1-11.8.2019.
Bratislava, SVK

 

13th PORTOROZ OPEN 2019
6-13.7.2019.
Portorož, Slovenia

 
 

49th Internat. Chess Tournam.
BOSNA 2019

27.04-03.05.2019.
Sarajevo

 

Prvenstvo Evrope u ubrzanom i brzopoteznom šahu 2018
5-9.12.2018.
Skoplje, MKD

 

Prvenstvo sveta za veterane 2018
17-30.11.2018.
Bled, Slovenija

 

WORLD YOUTH UNDER-16 CHESS OLYMPIAD 2018
24.11-3.12.2018.
Konya, Turkey


 

Prvenstvo sveta za kadete 2018 (U8-12)
3-16.11.2018.
Santiago, Španija

 

Prvenstvo sveta za kadete 2018 (U14-18)
19-31.10.2018.
Halkidiki, Grčka

 
 

Evropski klupski kup 2018
11-19.10.2018.
Porto Carras, Grčka

 
 

43. Šahovska Olimpijada 2018
23.09-06.10.2018.
Batumi, Gruzija

 

Prvenstvo Evrope za kadete 2018
19-30.08.2018.
Riga, Latvia

 
 

Letnji šahovski kamp 2018
23-28.07.2018.
Maribor

21. Memorial Pirca "Open Maribor 2018"
30.07-05.08.2018.
Maribor

 

Ekipno omladinsko prvenstvo Evrope 2018
11-19.07.2018.
Bad Blankenburg
Nemačka

 

Amatersko prvenstvo Evrope 2018
13-21.06.2018.
Nikšić

 
 

European Individual Women Chess Championship 2018
7-20.04.2018.
Visoke Tatry, Slovakia

 

KARPOS OPEN 2018
24-31.03.2018.
Skoplje

 

International Chess Tornament
40 YEARS "White Tower"

2-8.01.2018.
Thessaloniki, Greece

 

Regulations
RAPID
- BLITZ

14-18.12.2017.
Katowice, Poland

 
 

European Team Chess Championship 2017
27.10-07.11.2017.
Hersonissos Crete, Greece

 
 
 
 
 

European Youth Team Chess Championship 2017
16-24.08.2017.
Rymanow Zdroj, Poland

 

TRAVNIK OPEN 2017
26-30.07.2017.
Travnik

 

ALBENA CHESS FESTIVAL 2017
17-25.06.2017.
Albena, Bulgaria

 

SLOVENSKO BRATSTVO 2017
9-13.06.2017.
Banja Dvorovi

 
 
 

ChessBomb Tour
06.05.2017.
Sofia, Bulgaria

 
 
 
 

16th PRAGUE OPEN 2017
13-20.01.2017
Prague, CZE

MARIENBAD OPEN 2017
21-28.01.2017
Marianske Lazne, CZE

LIBEREC OPEN 2017
25.02-04.03.2017
Liberec, CZE

 
 

FIDE World Youth Chess Champ. 2016 (U8, 10, 12)
18-31.10.2016
Batumi, GEORGIA

 

FIDE World Youth Chess Champ. 2016 (U14, 16, 18)
20.09-4.10.2016
Khanty Mansiysk, RUSSIA

 

42nd Chess Olympiad 2016
01-14.09.2016
Baku, AZE

 

European Youth Chess Champ. 2016
17-28.08.2016
Prague, CZE

 

World Junior Chess Championship
7-22.08.2016
Bhubaneswar, IND

 

World Youth U16 Chess Olympiad 2016
21-30.07.2016
Poprad-Tatry, SVK

 
EUROPEAN INDIVIDUAL WOMEN`S CHESS CHAMP 2016
26.5-8.6.2016
Mamai, Romania
 

46th Internat. Chess Tournam.
BOSNA 2016

28.05-03.06.2016
Sarajevo

 
 
 
 
 
 
 
VAŽNA OBAVEŠTENJA
 
Statut ŠSS
preuzmi
(pdf format) >>>
12.02.2017.
 
Pravilnik o registraciji
preuzmi >>>
Pravilnik o takmičenjima
preuzmi >>>
Opšti pravilnik
preuzmi >>>
Pravilnik o sudijama
preuzmi >>>
Disciplinski pravilnik
preuzmi >>>
 
ZAKON O SPORTU
Pravilnici >>>
 
Najnovija
FIDE pravila šaha

preuzmi
(word format) >>>
 
Antidoping Agencija Republike Srbije
Priručnik za roditelje

preuzmi
(pdf format) >>>

 

ODLUKA
o visini članarina, kotizacija i taksi za klubove i igrače postupku njihove naplate i odredjivanju njihovih korisnika
dalje >>>