12. Kadetski festival Šahovskog saveza Srbije 2018.
Novi Sad, Hotel "Novi Sad", 30. mart - 08. april 2018.
 
Organizator
 
Tehnicki organizatori
 
 
Pokrovitelj
 

/9. april 2018/
SRBIJA DOBILA NOVE MLADE ŠAMPIONE
Na završnoj svečanosti proglašeni su najbolji mladi šahisti srbije kod dečaka i devojčica u 6 uzrasnih kategorija. Pored toga, proglašeni su i najbolji u rešavanju šahovskih problema. Zanimljivo je da je ceremonija odložena gotovo dva sata, jer je poslednja partija u grupi do 14 godina između Marka Ivanovića i Luke Budisavljevića trajala 180 poteza!
Apsolutni junak 12. kadetskog festivala ŠSS je 10-godišnji Marko Milanović iz Pančeva koji je osvojio pehare i zlatne medalje u sve četiri kategorije. Posebno dramatično bilo je takmičenje u redovnom šahu u kategoriji do 10 godina, gde je Marko imao pola poena veći Buholc koeficijent od Andreja Ljepića. Primat je potvrdila Marta Dakić do 12 godina, kao i Stefan Tadić ovog puta u grupi do 14 godina. Katarina Nestorović je zahvaljujući pobedi u međusobnoj partiji bila uspešnija od Jovane Srdanović, a Miloš Milošević je uverljivo pobedio u grupi do 16 godina, kao i Marina Gajčin do 18 godina.
Zanimljivo je bilo i u grupi devojčica do 14 godina gde je titulu osvojila Anđela Dimitrijević. Sve u svemu, Srbija je dobila nove mlade šampione, koji će našu zemlju predstavljati na evrpskih i svetskim prvenstvima.
Za uspešnu organizaciju zaslužan je zajednički tim Šahovskog saveza Vojvodine i Šahovskog saveza Novog Sada, predvođen direktorom turnira Danetom Bastom. Sudijski tim na čelu sa međunarodnim sudijom Jasnom Šakotić svoj posao obavio je profesionalno, bez primedbi i žalbi.

     
Pobednici U8
 
Pobednice U8
 
Pobednici U10
 
Pobednice U10
     
Pobednici U12
 
Pobednice U12
 
Pobednici U14
 
Pobednice U14
             
     
Pobednici U16
 
Pobednice U16
 
Pobednici U18
 
Pobednice U18
 
KADETSKO PRVENSTVO SRBIJE U ŠAHU
Novi Sad, 2 - 8. april 2018.
 
M / Ž LISTA 1 2 3 4 5 6 7 8 9   Tabela
M 08 link
M 10 link
M 12 link
M 14 link
M 16 link
M 18     link
                         
Ž 08     link
Ž 10 link
Ž 12 link
Ž 14 link
Ž 16 link
Ž 18       link
                       
PGN              
                         
FOTO                  
VIDEO                        
 
KADETSKO PRVENSTVO SRBIJE U UBRZANOM ŠAHU
Novi Sad, 31. mart - 01. april 2018.
 
M 8
M 10
M 12
M 14
M 16
M 18
Ž 8
Ž 10
Ž 12
Ž 14
Ž 16
Ž 18
 
Foto galerija ubrzanog prvenstva >>>
 
KADETSKO PRVENSTVO SRBIJE U BRZOPOTEZNOM ŠAHU
Novi Sad, 30. mart 2018.
 
M 10
M 14
M 18
Ž 10
Ž 14
Ž 18
 
Foto galerija brzopoteznog prvenstva >>>
 
KADETSKO PRVENSTVO SRBIJE U REŠAVANJU ŠAHOVSKIH PROBLEMA
Novi Sad, 4. april 2018.
 
 
Foto galerija rešavanja šahovskih problema >>>
 
SUDIJE I ORGANIZATORI
Direktor turnira : Dane Basta
Koordinatori: Siniša Remecki, Petar Milićević
   
Ubrzani i brzopotezni tempo igre
Glavni sudija: Zoran Stanimirović, IA
Sudije: Marija Stojanović
  Almir Gagić, NA
  Stanislava Nedeljković, NA
  Iva Uzelac, NA
  Novak Pezelj, NA
  Svetlana Stojadinov
 
Normalni tempo igre
Glavni sudija: Jasna Šakotić, IA
Zamenik glavnog sudije: Zoran Stanimirović, IA
Sudije grupa: Darko Ukropina, FA
  Dragana Pejić - Randjelović, FA
  Katarina Tadić, NA
  Svetlana Stojadinov
  Almir Gagić, NA
  Nenad Malešev, NA
 
 

/6. april 2018/
ZLATO ZA MARINU GAJČIN
Devojke u kategoriji do 18 godina prve su završile sa takmičenjem jer ih je nastupalo svega šest. Posle pet kola po Bergerovom sistemu, sa maksimalnim učinkom slavila je očekivano reprezentativka Srbije Marina Gajčin, a zanimljivo je da će pitanje drugog i trećeg mesta između Anje Simić i Milene Vučić rešiti žreb!
Raultate devojaka u grupi do 18 godina možete pogledati na linku .

/04. april 2018/
POZNATI NAJBOLJI REŠAVAČI ŠAHOVSKIH PROBLEMA MEĐU MLADIM
ŠAHISTIMA

Prepuna sala hotela "Novi Sad" pokazala je da je takmičenje u rešavanju šahovskih problema izuzetno popularno među mladim šahistima. Po već ustaljenoj tradiciji, selekciju zadataka izvršio je sudija Branislav Đurašević, a vreme za rešavanje bilo je ograničeno na dva sata. Takmičenje je održano u uzrasnim kategorijama do 10, 14 i 18 godina.
Plasman pobednika i osvajača medalja po grupama možete preuzeti u PDF formatu >>>
Zadatke i rešenja u svim grupama možete preuzeti u PDF formatu >>> .
KOMPLETAN PLASMAN TAKMIČARA PO GRUPAMA MOŽETE PREUZETI U PDF FORMATU >>> .

/02. april 2018/
UZ HIMNU SRBIJE I FOLKLOR OTVORENO KADETSKO PRVENSTVO SRBIJE
U sali hotela "Novi Sad" uz prisustvo mladih šahista i njihovih mnogobrojnih pratilaca, svečano je otvoreno 12. kadetsko prvenstvo Srbije uz učešće 204 dečaka i devojčice iz svih krajeva Srbije, koji će se u narednih 7 dana nadmetati u 6 starosnih kategorija.
Ceremonija svečanog otvaranja počela je zvucima himne "Bože pravde", koju su izveli najmlađi članovi KUD "Sonja Marinković". Članovi ovog društva izveli su tokom ceremonije i splet pesama i igara i za to dobili biran aplauz. U ime tehničkog organizatora, Šahovskog saveza Novog Sada, prisutnima se obratio Dane Basta, predsednik ovog saveza i direktor turnira. Posle njega reč je uzeo v.d. predsednika Šahovskog saveza Srbije Ratko Pižurica.
Ovog puta u ime grada Novog Sada prisutne je pozdravio i takmičenje proglasio otvorenim, Steva Popov, član gradske Uprave.

/01. april 2018/
NA PRVENSTVU U UBRZANOM ŠAHU UČESTVOVALO 187 TAKMIČARA
Uz učešće izuzetnog broja od 187 takmičara, odigrano je Prvenstvo Srbije u ubrzanom šahu za mlade. Takmičenje je proteklo besprekorno, u mnogim grupama odlučivali su dodatni kriterijumi, a u grupi devojčica do 8 godina tek je žreb rešio prvakinju Srbije!
Na svečanoj ceremoniji podeljeni su pehari i medalje najuspešnijima u brzopteznom i ubrzanom šahu, a posebno treba istaći takmičare koji su osvojili "duplu krunu": Marka Milanovića do 10 godina, Marijanu Bilić do 14 godina i Jovanu Srdanović (brzopotezni do 18 i ubrzani do 16 godina).
Takmičenje se nastavlja turnirom u redovnom šahu na kome se očekuje učešće oko 215 takmičara.

/30. mart 2018/
12. KADETSKI FESTIVAL ŠSS POČEO BRZOPOTEZNIM PRVENSTVOM
U hotelu "Novi Sad" počeo je 12. kadetski festival Šahovskog saveza Srbije. Mladi šahisti svoje takmičenje počeli su Prvenstvom Srbije u brzopoteznom šahu, u kategorijama do 10, 14 i 18 godina za dečake i devojčice.
U lepom ambijentu na takmičenju je učestvovalo 95 mladih šahista iz svih krajeva Srbije, koji su igrali 9 kola po švajcarskom sistemu.
Festival se nastavlja u subotu i nedelju, prvenstvom Srbije u ubrzanom pahu, za koje je prijavljeno blizu 200 takmičara.

/29. mart 2018/
VAŽNA INFORMACIJA O BESPLATNIM PANSIONIMA ZA UČESNIKE SA TERITORIJE ŠS BEOGRADA
Poznato je da Šahovski savez Beograda nije organizovao prvenstvo u redovnom šahu za 2018. godinu. Zbog toga iz tog Saveza iz razumljivih razloga nije stigla informacija o učesnicima koji imaju pravo na besplatan pansion na takmičenju u redovnom šahu.
Zbog toga je Šahovski savez Srbije doneo sledeću odluku:
1. Na 12. kadetskom festivalu ŠSS ni jedan učesnik iz Beograda po stečenom pravu neće imati besplatan pansion u hotelu od 2. do 8. aprila.
2. Kako predstavnici sa teritorije ŠSB ne bi bili oštećeni u odnosu na predstavnike drugih saveza, odlučeno je da najbolje plasiranom učesniku sa teritorije ŠSB bude refundiran iznos od 16.500 dinara, bez obzira da li je bio smešten u hotelu "Novi Sad" ili ne.
3. Sredstva će biti refundirana u roku od 45 dana od dana završetka Festivala. Sredstva mogu koristiti isključivo oni takmičari kojima je važeća osnovna registracija za klub sa teritorije Šahovskog saveza Beograda.
Informacija za pobednike prvenstva Beograda u ubzanom šahu:
- pobednicima prvenstva Beograda u ubrzanom šahu pripada nagrada Šahovskog saveza Beograda - besplatan jedan pansion i upisnina. Prema dogovoru sa ŠSB, svi učesnici uplatiće troškove pansiona i upisnine i uplaćena sredstva naplatiti od Šahovskog saveza Beograda prilaganjem adekvatne priznanice o uplati.

/26. mart 2018/
PODSETNIK O ISTEKU ROKA ZA PRIJAVE UČEŠĆA
Podsećamo sve zainteresovane da rok za prijavu učešća na 12. kadetskom festivalu ŠSS izstiče u utorak 27. marta u 16 časova. Do tog vremena popunjeni prijavi list potrebno je dostaviti na e-mail adresu serbiacf@verat.net. Posle isteka roka za prijave, učešće će biti omogućeno samo ukoliko za to budu postojale tehničke mogućnosti.
Prijavljeni učesnici
(redovan šah) >>>
Prijavni list u word formatu možete preuzeti ovde >>>

INFORMACIJA O SATNICI TURNIRA
Brzopotezni turnir počinje u petak, 30. marta u 16,00 časova. Obavezna potvrda učešća vrši se do 14,30 časova. Turnir u ubrzanom šahu počinje u subotu, 31. marta u 16,00 časova. Obavezna potvrda učešća vrši se do 14,30 časova. Učesnici koji uplate upisninu unapred, preko računa, biće parovani za prvo kolo bez potvrde učešća. Tehnička konferencija za turnir u redovnom šahu održaće se u ponedeljak, 2. aprila u 12,00 časova u sali za igru.

UPUTSTVO O POTVRDI UČEŠĆA, UPLATI UPISNINE I PREUZIMANJU SOBA
Prilikom dolaska u hotel "Novi Sad" svi učesnici u njihovi pratioci dužni su da se prijave na Info-pultu koordinatorima Festivala Siniši Remeckom i Petru Miličeviću. Na info-pultu vrši se prijava učešća i uplata troškova upisnine i hotela u gotovini. Za sve učesnike i njihove pratioce, koji su smešteni u hotelu "Novi Sad", važi pravilo da se sobe preuzimaju posle 13 časova, a da je večera prvi obrok dolaznog dana.

INFORMACIJA O LEKARSKIM PREGLEDIMA
Podsećamo sve učesnike 12. kadetskog festivala Šahovskog saveza Srbije da je za učešće na takmičenju u redovnom šahu neophodno imati izvešen prvi polugodišnji lekarski pregled za 2018. godinu. Za takmičenja u brzopoteznom i ubrzanom šahu pregled nije neophodan. Učesnici mogu dostaviti uverenja o izvršenom pregledu putem e-mail adrese serbiacf@verat.net ili na licu mesta koordinatorima na info-pultu u hotelu "Novi Sad". Za učesnike koji nisu u mogućnosti da na vreme obave ovaj pregled, Šahovski savez Srbije omogućiće da to urade na licu mesta, 2. aprila u hotelu "Novi Sad" u veremenu od 10,00 - 14,30 časova. Cena pregleda iznosi 800 dinara i plaća se u gotovini na licu mesta. Pozivamo učesnike koji će lekarski pregled obaviti na licu mesta, da pregledu pristupe na vreme, zbog poštovanja kompletne procedure.