DUŠAN COGOLJEVIĆ IZABRAN ZA PREDSEDNIKA
ŠAHOVSKOG SAVEZA SRBIJE

Beograd, 28. april 2018.
 


Redovna izborna skupština Šahovskog saveza Srbije održana je u Beogradu, uz prisustvo 42 od ukupno 45 delegata koji su imali pravo glasa. Najvažnija vest je da je za novog predsednika Šahovskog saveza Srbije, na predlog Šahovskog saveza Centralne Srbije izabran Dušan Cogoljević, koji je bio i jedini kandidat za ovu funkciju.

Na predlog Šahovskog saveza Beograda, na mesto predsednika skupštine ŠSS izabran je Aleksandar Milovanović, dok će potredsednik najvišeg organa, na predlog ŠS Kosova i Metohije, u naredne 4 godine biti Nebojša Jovanović.

Članovi Nadzornog odbora u narednom periodu biće Srđan Rogač, Nebojša Gigović i Marija Lukić, koji će između sebe izabrati predsednika tog tela.

Pored predsednika Cogoljevića, u Upravni odbor ŠSS izabrani su Obren Ćetković, Jovan Mitić i Slobodan Stevčić (na predlog ŠSCS), Saša Adamović, Velibor Ćirjanić i Ljubomir Jovanović (na predlog ŠSV), Gordana Marković, Miodrag Rakić i Dragoljub Joksimović (na predlog ŠSB) i Miroslav Aritonović (na predlog ŠS KiM).