IN MEMORIAM
MIODRAG MILIĆEVIĆ
(21.10.1941 - 15.04.2018.)
 

Istaknuti privrednik, šahovski i sportski radnik iz Kragujevca Miodrag Milićević preminuo je posle duge i teške bolesti.

Rođen je 21. oktobra 1941. godine. Još kao omladinac počeo je da nastupa za ŠK "Radnički" iz Kragujevca, zatim nastavio u seniorskoj ekipi i bio jedan od najboljih igrača "zlatne" generacije tog kluba, koji je bio standardni prvoligaš od 1970 - 1980. godine. Po tituli je bio FIDE majstor.

Jedan ?? ?d osnivača Šahovskog saveza Centralne Srbije u kome je obavljao funkciju predsednika Skupštine od osnivanja, pa do 2009. godine. Pored toga bio je i član Izvršnog odbora Šahovskog saveza Srbije u više mandata.

Kao dugogodišnji predsednik kluba, prepoznavao je mlade talente, negovao ih i pružao im nesebičnu podršku u razvijanju ljubavi za šahovsku igru. Može da se kaže da je najzaslužniji za pojavu velemajstora Dragana Barlova, IM Zorana Novoselskog, IM Nenada Aleksića itd. Mladi igrači su dobijali šanse i mesto u ekipi i stimulisani za dalji napredak.

Šahovski klub „Radnički” je ostao bez stuba, na koji je klub uvek mogao da se osloni, kako za savet, tako i za promovisanje šahovske igre.

U bogatoj privrednoj aktivnosti bio je nosilac više značajnih funkcija, a takođe i među nosiocima velikih jugoslovenskih i internacionalnih poduhvata, koji su presudno uticali na razvoj Kragujevca.