Generalni sekretar ECU Teodoros Tsorbatsoglu posetio Šahovski savez Srbije
Beograd, 26.9.2016.
 

U ponedeljak 26. septembra 2016. godine generalni sekretar Evropske šahovske unije Teodoros Tsorbatsoglu je posetio Šahovski savez Srbije. Sa gospodinom Tsobratsogluom su se sastali član Izvršnog Odbora i zastupnik Šahovskog saveza Srbije Obren Ćetković i zamenik šefa kancelarije Milivoje Milivojević.

Istog dana je upriličen sastanak u Ministarstvu omladine i sporta gde je generalnog sekretara Evropske šahovske unije i delegaciju Šahovskog saveza Srbije primio državni sekretar za sport Predrag Peruničić.

Razgovaralo se o toku priprema zvaničnih međunarodnih takmičenja koja je Evropska šahovska unija poverila Šahovskom savezu Srbije. Istaknuto je da će Evropski Klupski Kup i Otvoreno Prvenstvo Srbije, koji će se održati u novembru u Novom Sadu, okupiti veliki broj takmičara, uključujući najbolje šahiste sveta. Evropska šahovska unija je takođe pokrenula pitanje delovanja određenih područnih šahovskih saveza, članica Šahovskog saveza Srbije.

Ministarstvo omladine i sporta i Evropska šahovska unija su dogovorili uspostavljanje direktne komunikacije i odredili korake za transparentno održavanje Evropskih takmičenja na teritoriji Republike Srbije.