FINALE KUPA ŠAHOVSKOG SAVEZA VOJVODINE za 2007. godinu
Banja Junjaković, 28. April - 2. Maj 2007.
 
ŠK "Ivan Kurjački" pobednik
 
 
oficijalni sajt prvenstva: www.vojvodinachess.com
       
     
       
 
Datum
Kolo Rezultati PGN
28.04.2007.
Kolo 1
29.04.2007.
Kolo 2
30.04.2007.
Kolo 3
01.05.2007.
Kolo 4
02.05.2007.
Kolo 5
 
 
     
       
     
       
     
 

Odigranim petim kolom U Banji Junaković kod Apatina (od 28. aprila do 02. maja ove godine) završeno je Finale Kupa Šahovskog saveza Vojvodine.
Pobednik je odlučen takoreći u poslednjem trenutku jer je igran derbi meč izmeđ u ŠK "Spartak 2" iz Subotice i ŠK "Ivan Kurjačkog" iz Pančeva.
Mladim Subotičanima je bila potreban minimalna pobeda protiv Pančevaca da osvoje KUP ŠS Vojvodine. Poveli su sa 2:0 i činilo se da će uspeti da trijumfuju jer se na trećoj tabli stvorila remi pozicija. Ovaj remi bi bio dovoljan Subotičanima za konačan trijumf. Ali kako to obično biva, umešao se cajtnot i mladi Kristijan Tančik propuistivši više prilika da remizira, na kraju je pokvario svoju poziciju. Preciznom igrom Novak Pezelj je iskoristio šansu i zabeležio veoma važnu pobedu u meč u koja je ekipi ŠK "Ivan Kurjački" donela osvajanje KUP-a Šahovskog saveza Vojvodine sa osvojenih 8 meč bodova i 12 poena.
Druga je ekipa ŠK "Srem-Novi DK" iz Sremske Mitrovice koja je osvojila takođe 8 meč bodova i 12 poena, ali je imala slabije dodatne kriterijume.
Na trećem mestu našla se ekipa "Radničkog iz Zrenjanina sa 7 meč bodova i 11.5 poena.
Ove tri ekipe su stekle pravo da učestvuju na Finalu KUP -a Šahovskog saveza Srbije u Mataruškoj Banji.
Nerešenim rezultatom u poslednjem kolu, ekipa ŠK "Spartak 2" se morala zadovoljiti samo plasmanom u finale KUP takmičenja ŠS Vojvodine za narednu 2008. godinu.
Takmičenje je bilo dobro organizovano i šahisti su imali izvanredne uslove u Banj i Junaković kod Apatina.
Glavni sudija turnira bio je Bogoljub Danković (IA), a njegovi zamenici Brindza Ištvan (IA) i Milorad Maravić (FA) koji su odlično obavili zadatak. Kuriozitet celog takmičenja i svojevrstan rekord na šahovskim turnirima je svakako činjenica da je samo u 2. kolu sudijska trojka kontumacirala čak trojicu igrača zbog zvuka mobilnih telefona i odstranila iz sale za igru još tri posmatrača zbog upotrebe ove moderne naprave.

 
sudije

Glavni sudija: Bogoljub Danković, Međunarodni sudija
Sudije: Brindza Ištvan, Međunarodni sudija i Milorad Maravić, FIDE sudija