Vesti iz Svetske šahovske federacije

11. mart 2007. godine

PREDSTAVNICI SRBIJE U KOMISIJAMA FIDE

Svjetska šahovska federacija na svom zvaničnom sajtu upravo je objavila nove sastave svojih komisija, koje će u naredne četiri godine na Kongresima FIDE i dodatnim zasedanjima voditi izvršnu politiku najvišeg šahovskog foruma.

Zahvaljujući predlozima i šahovskoj diplomatiji doskorašnjeg generalnog sekretara ŠS SCG Vladimira Šakotića , Šahovski savez Srbije u naredne četiri godine biće jedna od najzastupljenijih šahovskih federacija u forumima FIDE!

Svoja mesta u Komisijama zadržali su Jovan Petronić, kao predsednik Komisije za kpmpjutere i internet, velemajstor Stefan Đurić, koji je sada član Komisije za pravila igre i Slobodanka Milivojević u Komisiji za ženski šah.

Novoizabrani su članovi u izuzetno važnim komisijama: Sava Kizova je novi član Sudijske komisije FIDE, Sanja Vuksanović ubuduće će učestvovati u radu Trenerske komisije, koja i dodeljuje trenerska zvanja, a Danko Bokan član je Komisije za takmičenja mladih šahista.

U novoj raspodeli značajno mesto zauzimaju i predstavnici dojučerašnjeg drugog člana Saveza SCG iz Crne Gore: Vladimir Šakotić član je Kvalifikacione komisije, Jasna Šakotić učestvovaće u radu Komisije za međunarodne titule i rejting, a Boro Miljanić novi je član Komisije za Šah u škole.

Ova imenovanja posebno dobijaju na značaju u izgradnji novog ugleda i imidža Šahovskog saveza Srbije, a posebno dobijaju na snazi ako se zna da je iz preostala četiri saveza bivših jugoslovenskih republika u sastave Komisija FIDE ušlo svega troje predstavnika.

Oficijalni sajt FIDE: http://www.fide.com/news.asp?id=381