Promocija Šaha - izbornog predmeta
Novi Sad, 22. avgust 2007.
 
Karpov - Šekularac

 

Izuzetna atmosfera u Gimnaziji "Isidora Sekulić" u Novom Sadu

Šekularac - Karpov

U okviru Dečjih šahovskih igara u Novom Sadu u Gimnaziji "Isidora Sekulić", kompanija Minaqua bila je domaćin promotivnog meča izmedju velemajstora Anatolija Karpova, bivšeg prvaka sveta i fudbalskog velemajstora Dragoslava Šekularca, legende našeg fudbala. Sam meč i konferencija za ptampu neposredno pre odigravanja meča organizovani su povodom početka nove školske godine i početka nastave šaha kao izbornog predmeta u školama u Srbiji.

   
Učesnici konferencije za medije
 
Pozdrav pre početka
Karpov na potezu

 

Na izuzetno posećenoj konferenciji za štampu novinarima su se pored učesnika meča obratili i Nebojša Baralić (Zavod za unapredjivanje obrazovanja i vaspitanja), Ljubomir Kustudić (direktor Mense za Srbiju) i Danko Bokan (ŠS Vojvodine).

Predstavljene su i knjige koje će budući prvaci koristiti kao udžbenik. Knjiga Tri, četiri pozor Šah, autora velemajstora Sanje Vuksanović i internacionalanog majstora Ivana Markovića i knjiga Šahovska čarolija autora FIDE majstora Danka Bokana i Josipa Dekića.

   
Odlična organizacija
 
Dva udžbenika
Baralić, Šekularac,
Karpov i Bokan

 

Sam meč izmedju Karpova i Šekularca privukao je veliki broj posmatrača. Ponovila se situacija od pre mnogo godina kada je Šekularac odbio ponudu remija Miše Talja (u pitanju je bila simultanka) i potom izgubio partiju. Slično sada, Karpov je ponudio remi, Šekularac odbio i ubrzo izgubio partiju.