Predsednik FIDE Kirsan Iljumžinov posetio Srbiju
Beograd, 10. septembar 2006.
 

 

Posle posete Crnoj Gori, gde je prisustvovao otvaranju Kadetskog prvenstva Evrope u Herceg Novom, Predsednik FIDE Kirsan Iljumžinov zadržao se 10. septembra 2006. godine kraće vreme u Beogradu. U salonu Beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“, Predsednik Iljumžinov je razgovarao sa delegacijom Šahovskog saveza Srbije, koji je posle razdruživanja Srbije i Crne Gore počeo sa radom kao nacionalni savez.

U delegaciji Šahovskog saveza Srbije bili su : predsednik Srđan Spasojević, potpredsednik Borivoje Žarić i velemajstor Aleksandar Matanović.       

Predsednik Iljumžinov upoznat je sa uvođenjem šaha u škole u Srbiji, o čemu su nadležni državni organi već doneli odluku, kao i daljim planovima Šahovskog saveza Srbije u narednom periodu.

Sa svoje strane, Predsednik Iljumžinov je upoznao domaćine sa velikim aktivnostima koje FIDE sprovodi na uvođenju šaha u škole u mnogim zemljama u svetu, kao i razgovorima sa drugim svetskim sportskim asocijacija u cilju zajedničkih akcija (borba protiv droge i dr.)     

Prilikom susreta Predsedniku Iljumžinovu je uručen zvaničan poziv da poseti Srbiju, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno. Precizan program posete biće naknadno utvrđen.

Prilikom susreta Predsedniku Iljumžinovu je uručen zvaničan poziv da poseti Srbiju, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno. Precizan program posete biće naknadno utvrđen.

 

 

Predsednici ŠSS i FIDE
Srdjan Spasojević i Kirsan Iljumžinov

 
Borivoje Žarić, Srdjan Spasojević,
Kirsan Iljumžinov i Aleksandar Matanović
 

Vest o poseti predsednika FIDE objavljena je i na zvaničnom web sajtu Svetske šahovske organizacije.

http://www.fide.com/news.asp?id=1104